Kovač: Ako Srbija ne bude počela da ispunjava obaveze...

Izvor: B92, 31.Avg.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Ako Srbija ne bude počela da ispunjava obaveze...

Tehnički ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač kaže da Srbija neće moći da napreduje prema EU ako ne bude počela da ispunjava svoje obaveze.

"Ako neće izvršavati sve svoje obaveze, neće moći napredovati prema EU. Vrlo jednostavno i logično, u interesu je Srbije da izvršava svoje obaveze, a to je i nama u interesu kao članici EU", rekao je Kovač posle sastanka Komisija za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praćenje sprovođenja prelaznih merila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Srbije EU.

On je podsetio da je reč o hrvatskih zahtevima koji su integrisani u pregovarački okvir i da sada, na osnovu toga, želi da vidi da Srbija na tome radi budući da je u međuvremenu formirana i nova vlada.

"Nekim diplomatskim agresijama, propagandnim akcijama Srbija sebi neće pomoći. To je onda pucnje u prazno i time si neće pomoći. Za time nema potrebe", rekao je Kovač.

Prema njegovim rečima, Vlada Hrvatske ne učestvuje u raspravama i napadima koje Hrvatska kao država doživljala od Srbije.

"Ne sazivamo diplomatski skup, ne napadamo Srbiju s nekim referencama iz istorije, iz Drugog svetskog rata. Mi želimo normalno da sarađujemo na osnovu dobrosusedskih odnosa i u evropskom duhu", naglasio je odlazeći hrvatski ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.