Kameron: Neću dati budžetu EU dodatnih 2,1 milijarde evra iz Velike Britanije

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Neću dati budžetu EU dodatnih 2,1 milijarde evra iz Velike Britanije

Britanija neće uplatiti dodatnih 2,1 milijardu evra u budžet Evropske unije, izjavio je danas britanski premijer Dejvid Kameron, uz ocenu da je takav zahtev Brisela "potpuno neprihvatljiv".

"To nije prihvatljivo, to je jedan zapanjujući način ponašanja. Neću uplatiti ta sredstva 1. decembra. Ako ljudi misle da hocu onda greše. To se neće dogoditi", izjavio je vidno ljut Kameron na konferenciji za novinare u Briselu.

Kameron se obratio novinarima nakon što je Evropska komisija pozvala London da uplati dodatna sredstva u budžet EU, pošto je revizijom statističkih podataka utvrdjeno da je Britanija u boljem stanju od ostalih članica EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.