Italija naljutila EU zbog objavljivanja strogo poverljivog pisma

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija naljutila EU zbog objavljivanja strogo poverljivog pisma

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo oštro je danas kritikovao Italiju zbog objavljivanja pisma u kojem EU traži od Rima odgovore na određena pitanja vezana za italijanski budžet.

Nekoliko sati pre početka samita EU, italijansko Ministarstvo finansija objavilo je pismo koje mu je, pod oznakom "strogo poverljivo", poslao komesar EU za ekonomiju Jirki Katainen.

Barozo je rekao da se Komisija protivi ovoj jednostranoj odluci italijanske vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želeći da se pregovori o njenom budžetu održe iza zatvorenih vrata.

Barozo, koji sa mesta predsednika EK odlazi 31. oktobra, rekao je i da "su u toku konsultacije" Komisije sa nekoliko zemalja o kršenju pravila.

Prošle sedmice, članice EU koje koriste evro kao valutu, dostavile su svoje potrošačke planove za sledeću godinu Komisiji, koja je do sad odbijala da potvrdi ili negira da su Francuska i Italija, zajedno sa Austrijom, Slovenijom, Maltom i Finskom, označene kao zemlje čiji su podnesci problematični.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.