EU: Kameron neće u utorak aktivirati član 50

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Kameron neće u utorak aktivirati član 50

Evropska unija ne očekuje da će britanski premijer Dejvid Kameron aktivirati mehanizam kojim se započinje proces pregovora o Bregzitu kada se bude sastao s ostalim liderima EU na samitu u utorak.

To je za Rojters izjavio neimenovani visoki zvaničnik EU.

- U ovom trenutku ne očekujemo da će premijer Kameron u utorak aktivirati član 50 - kazao je on u vezi sa samitom u Briselu na kojem će Kameron informisati lidere EU o glasanju za izlazak iz Unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na prošlonedeljnom britanskom referendumu o članstvu u bloku.

Pročitajte još:

Rojters navodi da ostali lideri EU u suštini shvataju zašto Kameron, koji je izjavio da će podneti ostavku i ostaviti aktiviranje člana 50 svom nasledniku, ne može da pokrene već u utorak proces koji traje dve godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta će Kameron da uradi u utorak pred liderima EU?

Izvor: B92, 26.Jun.2016

Brisel -- Evropska unija ne očekuje da će britanski premijer Dejvid Kameron u utorak aktivirati mehanizam kojim se započinje proces pregovora o Bregzitu...U utorak će se Kameron prvi put sastati sa ostalim liderima Evropske unije, posle referenduma na kom su Britanci izglasali odlazak iz evropske...

Nastavak na B92...

EU očekuje da Kameron neće aktivirati član 50

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2016

BRISEL - Evropska unija ne očekuje da će britanski premijer Dejvid Kameron aktivirati mehanizam kojim se započinje proces pregovora o Brexitu kada se bude sastao s ostalim liderima EU na samitu u utorak..."U ovom trenutku ne očekujemo da će premijer Kameron u utorak aktivirati član 50", kazao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.