DSS traži referendum o EU u Srbiji

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži referendum o EU u Srbiji

Demokratska stranka Srbije pozvala je predsednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave o organizovanju referenduma o daljem putu Srbije u EU.

Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi budu raspisani u državama EU, krajnje je vreme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije, smatra DSS.

Raspisivanje referenduma potrebno je i zbog toga što će, kako ocenjuje DSS, zbog krize u kojoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << EU nalazi, uslovi za ulazak biti dodatno pooštreni i pritisci na Srbiju pojačani. Uslovi za ulazak Srbije u EU su priznavanje takozvane nezavisnosti Kosova, uvođenje sankcija Rusiji, privatizacija najvažnijih resursa, dozvola uvoza GMO proizvoda, stoji u saopštenju.

Zato je vrlo važno da referendum bude raspisan što pre, a ne na kraju pregovaračkog procesa, jer je on sam štetan za državne i srpske nacionalne interese, ponovila je DSS, uz napomenu da to nije stranačko pitanje i niko nema prava da u ime građana donosi odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.