Optužbe i za nepotizam u Euleksu

Izvor: RTV Pink, 10.Nov.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužbe i za nepotizam u Euleksu

Zvaničnici Euleksa na najvišim položajima u Tužilaštvu se, posle optužbi za korupciju, sumnjiče i za nepotizam. Za svoje najbliže saradnike su, kako se sumnja, postavljali ljude bez iskustva i zloupotrebljavali poznanstva prilikom izricanja presuda, prenosi prištinski list "Koha ditore".



Koha ditore, u drugoj seriji istraživanja o korupciji u Euleksu, tvrdi da ima dokaze o komunikaciji zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Evropske unije u vezi sa događanjima unutar Misije. Najviši zvaničnici u Briselu i misije na Kosovu znali su da postoje sumnje na korupciju i nepotizam u Euleksu ali su ćutali umesto da intervenišu. Čak su to savetovali i britanskoj tužiteljki Mariji Bami, piše prištinski list. Dokazi govore i da je moć u misiji bila koncentrisana na mali krug ljudi, kao što je specijalni tužilac Džonatan Ratel. On je za tužioca postavio svog prijatelja iz zgrade, bez i dana radnog iskustva na mestu tužioca. Osim toga, Koha ditore je pribavila i dokaz da je bivši predsednik Sudskog veća Euleksa, Frančesko Flori, imao vrlo bliske odnose Ejupom Kamberijem, posrednikom, koji je intervenisao prilikom donošenje presuda. "Flori je kao sudija i sam sudio bratu žene Ejupa Kamberija. Osudio ga je na 18 meseci uslovno i postarao se da ne provede ni jedan dan u zatvoru za dva teška krivična dela. Iz Prištine je otišao u Klinu i sam sudio za dela u kojima je predviđena kazna do deset godina zatvora", navodi list.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.