Zbogom modi: Dona Karan se nakon 31 godine rada oprašta od modnog sveta

Izvor: Scandal.rs, 05.Jul.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom modi: Dona Karan se nakon 31 godine rada oprašta od modnog sveta

Jedna od najpoznatijih kreatorki u istoriji američke mode, Dona Karan, se zvanično oprostila od modnog sveta, napuštajući mesto glavnog dizajnera u kompaniji Donna Karan International.

Karan (66) planira da se nakon ovog povlačenja posveti fondaciji Urban Zen, ali će ostati stručni konsultant pri DKI kompaniji u kojoj je radila skoro 31 godinu oblačeći leguju uspešnih, samouverenih žena.

Karan je osnovala DKI početkom 1984. godine zajedno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << suprugom Stefanom Veisom, inače slikarom i skulpturom koji je preminuo pre 14 godina. Upravo te godine (2001) većinski deo kompanije je prodat moćnoj modnoj grupaciji LVMH za 243 miliona, koja je dodatno platila još 400 miliona za Gabriela Studio koji je takođe bio u vlasništvu Done.

“LVMH i ja smo se dogovorili da je ovako najbolje za budućnost brenda. Prosto sam osetila da sam modi pružila sve što sam htela i mogla i da je krajnje vreme da svoju energiju i vreme posvetim nekim drugim interesovanjima i poslovima koje sam u međuvremenu pokrenula. To se svakako odnosi na moj filantropski rad i Urban Zen fondaciju. Osećam da je pred DKI svetla i perspektivna budućnost koju će realizovati snažan, moćan tim.”

“Još od 2001. godine, LVMH i Dona Karan su udruženim snagama vodili računa da kompanija postane uspešan i prepoznatljiv svetski brend. Nama je izrazito drago što smo imali prilike da sarađujemo i učimo od Done koja je pravi vizionar u modnom svetu i počastvovani smo što je Karan odlučila da ostane stručni konsultatnt kompanije. To nam puno znači. Dona je uspela da promeni način na koji žene doživljavaju modu savetujući ih da se oblače slobodnije i da naglase svoju senzualnost kao i seksepil. Karan iza sebe u nalseđe ostavlja moćnu modu koja će biti naša večna inspiracija…,” stoji u saopštenju LVMH.

Za sada još nije poznato ko će naslediti Donu na mestu glavnog dizajnera.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.