Prva “Mama Mia” u regionu: Svetski hit večeras na Terazijama

Izvor: Scandal.rs, 27.Mar.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva “Mama Mia” u regionu: Svetski hit večeras na Terazijama

Svetski hit mjuzikl “Mama Mia!” biće premijerno izveden večeras u Pozorištu na Terazijama, u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom Prospot d.o.o.

Nekadašnji skijaški šampion Jure Franko otkupio je autorska prava za ceo region. Posle Beograda, predstava će dobiti svoje verzije u Zagrebu i Ljubljani.

Mjuzikl sa hitovima grupe “ABBA” od svetske premjere u Londonu izvođen je u 40 zemalja, videlo ga je 50 miliona ljudi, a doživeo je i uspešnu ekranizaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />
Predstava u režiji Juga Radivojevića angažovala je oko 150 domaćih glumaca, igrača, članova hora i orkestra, “a sve to ne košta ni dinara iz budžeta”, ističe uprava Pozorišta na Terazijama.

Autorski tim čine Najra Krvavac Perišin (prevod), Slobodan Obradović (dramaturg), Milan Nedeljković (orkestrator, dirigent), Vesna Šouc (dirigent), Mojca Horvat (koreografija), Bojana Nikitović (kostim), Aleksandar Denić (scenografija), Radovan Knežević (lektor).

U predstavi igraju: Jelena Jovičić, Milena Živanović / Iva Stefanović (ravnopravna alternacija), Slobodan Stefanović, Vladan Savić, Dragan Vujić Vujke, Žarko Stepanov, Ivana Knežević, Dušica Novaković, Ivan Zablaćanski, Bojana Račić, Barbara Milovanov, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Kako je najavio reditelj, u predstavi ima 30 hitova, ali to nije samo muzička revija, nego interesantna priča, koja se dešava u Grčkoj, a teme su ljubav, porodica i odgovornost roditelja prema deci.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.