Momčilo Otašević: „Kud puklo da puklo, meni po glavi“ :)

Izvor: Prva.rs, 04.Mar.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momčilo Otašević: „Kud puklo da puklo, meni po glavi“ :)

Od „Budve“ preko „Ulice Marksa i Engelsa“ do seoskog ambijenta u „Kud puklo da puklo“, kadar sa cetinjske Akademije uspešno nam se uvlači pod kožu gde god da zaigra. Pripada generaciji mladih glumačkih lavova, talentovanih, snažnih, lepih i velilčanstvenih. A konkurencija jaka.
Kako je u preriji?
- Uglavnom se snalazim, nije lako, ali uspešno preživljavam. Uz faktor sreće i, valjda, talenta, kad se zasuku rukavi, rezultati se vide. Radim od prve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << studija, koje su skoro dve godine iza mene, tako da sam imao kad da se snađem, kako kažete, u preriji. Uz dobru podlogu, mislim pre svega na onaj deo koji se ponese iz kuće, sjajne profesore na Akademiji i zatim i sve one ljude raznih profila, koje sam sretao kroz poziv, bilo bi šteta da nije bilo tako. To je moja podrška i zahvalan sam im na tome.
Glavne uloge se nižu, što je super za mladog glumca. Kako se nosiš sa tom odgovornošću?
- Uloge su mi poveravali znalci svog posla, pa rekoh zašto da im se mešam u posao. Šalu na stranu, odgovornost je prevelika, a opet se vraćam na osnove sa kojih se polazi. Nisam imao problem odgovornosti prema poslu jer sam vrlo rano naučio šta znači shvatiti svoju obavezu sa svih aspekata. Što se tiče uloga,  moje je bilo da dam sve od sebe i još dva puta toliko, a  uz podršku pre svega reditelja, kritika kojih je itekako bilo, dobro je sve prošlo, bar zasad.
Momčilo je potekao sa klase profesora Branislava Mićunovića, vrsnog zanatlije koji svojim studentima, osim tog zanata, prenosi i životne lekcije. One bez kojih propadate ako ih se ne pridržavate.
- Vreme provedeno na FDU na Cetinju je nabolji i najdragoceniji period mog života što se glume tiče. Provodili smo jako puno vremena u vežbaonicama, motivisani, zadovoljni pa i bezbrižni. Klasa od nas 10 studenata sa profesorom Branislavom Mićunovićem je funkcionisala kao skladna porodica. Bez sujete i zavisti, podržavajući se međusobno, bez obzira da li se radilo o glumi ili nekom problemu, bili smo tu svi za sve. S druge strane, profesori koji su bili kritičari do surovosti, ucinili su da očvrsnemo, spremili su nas za glumački život. Moram pomenuti i sjajnu ekipu koja radi u administrativnom delu Akademije, ne manje bitnom za nas, koja nam je bila posvećena i pomogla kad god se za tim ukazala potreba.
Nema lakih uloga a najteže ti je bilo...
- Baš tako. Ne znam da li mi je teže bilo kad sam prvi put stao pred kameru da bi se snimio kadar u kom se pojavljujem desetak sekundi ili kad sam imao glavnu ulogu. Ipak, s obzirom na to da sam nakon tek završene prve godine na Akademiji počeo da radim, malo mi je i ona narodna ’’mladost- ludost’’ išla u prilog.
Serija „Kud puklo da puklo’’ je postala hit čim je krenula, što Momčilo tumači temama bliskim narodu.
- Serija je veoma gledana, što me raduje, jer je nekako to i potvrda našeg truda i rada. Sjajna glumačka ekipa kojoj imam čast da pripadam, svakodnevica pretočena  u seriju, sa temama koja su bliske svakoj maloj sredini ma gde u našem regionu, sve to, udruženo delujući, postiže rezultat.
Kako se snalaziš u seoskom ambijentu?
- Prija mi seoski ambijent i uvek se radujem radu na lokaciji u odnosu na studio. Sviđa mi se predeo gde se serija snima, a inače volim boraviti na otvorenom. Čini mi se da ekipa deli moje mišljenje jer smo, nekako, svi raspoloženi na lokaciji.
Ima li primitivizma kao teme u seriji, a kako je u stvarnosti po tom pitanju?
- Društveni i ekonomski problemi  koji se protežu kroz seriju, obrađeni su sa primerenom količinoim humora koji umanjuju njihovu težinu u odnosu na realno stanje. Kada se sa humora skrene ka satiri ili ironiji tada se i gorčina problema vidi u drugom tj. realnijem svetlu.
Momčilo je već nekoliko godina u vezi sa Tinom Jovetić i baš je srećan.
Ljubav te održava. A kako ti održavaš nju?
- Vrlo sam posvećen osobama do kojih mi je stalo bez obzira o kojoj se vrsti odnosa radilo.
Slava je...
- Kad kažes „Mesi“, a ne moraš dodati: čuveni fudbaler .
Reci, pa kud puklo da puklo...
- Rekao bih ja, ali znam da će meni puć’ po glavi.
Pogledajte i fotke iz serije "Kud puklo da puklo"
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.