Vlada traži drugog isporučioca struje za sever Kosmeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2010, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada traži drugog isporučioca struje za sever Kosmeta

KOSOVSKA MITROVICA - Radna grupa za rešavanje spornih pitanja u elektroenergetskom sistemu na teritoriji Kosova i Metohije, koju je formirala Vlada Srbije, zatražila je danas od međunarodne zajednice uvođenje drugog provajdera za isporuku električne energije i ocenila da je snabdevanje strujom na severu Kosova kontinuirano.

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Nikola Rajaković rekao je za Kontakt plus radio da je na sednici radne grupe konačno razrešen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << humanitarni aspekt oko isporuke struje i početak plaćanja računa.

"Mi očekujemo ovde rad jednog kvalitetnog, drugog operatera, drugog snabdevača na teritoriji Kosova i Metohije, koji će se baviti proizvodnjom, prenosom, distribucijom, trgovinom i održavanjem sistema", rekao je Rajaković.

Načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da je snabdevanje strujom kontinuirano i bez većih problema, izuzev prilikom naplate utrošene električne energije.

"Ovo je trenutak da se ovaj projekat podrži, a električna energija mora da se plaća. U nekom narednom periodu sačinićemo i socijalnu kartu za onu kategoriju građana koja neće biti u mogućnosti da plate struju, ali verovatno će biti ograničenja i kada je u pitanju ta kategorija", rekao je Nedeljković.

Kosovska elektroenergetska korporacija je 20. oktobra 2009. godine prekinula sa snabdevanjem struje sever Kosova, pa je Vlada Srbije počela sa isporukom humanitarne električne energije.

Sredinom novembra 2009. godine, posle 10 godina, na severu Kosova počela je naplata električne energije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zahtev za uvođenje i drugog provajdera za isporuku struje

Izvor: Kurir, 02.Feb.2010

KOSOVSKA MITROVICA, 2. februara (Tanjug) - Radna grupa za rešavanje spornih pitanja u elektroenergetskom sistemu na teritoriji Kosova i Metohije, koju je obrazovala Vlada Srbije, zatražila je danas od međunarodne zajednice uvođenje drugog provajdera za isporuku električne energije. Radna grupa je,...

Nastavak na Kurir...

Potraga za provajderom

Izvor: S media, 02.Feb.2010

Radna grupa za rešavanje spornih pitanja u elektroenergetskom sistemu na teritoriji Kosova i Metohije, koju je formirala Vlada Srbije, zatražila je danas od međunarodne zajednice uvođenje drugog provajdera za isporuku električne energije i ocenila da je snabdevanje strujom na severu Kosova kontinuirano....

Nastavak na S media...

Neohodan još jedan provajder za isporuku struje Kosmetu

Izvor: Glas javnosti, 03.Feb.2010, 10:12

KOSOVSKA MITROVICA - Radna grupa za rešavanje spornih pitanja u elektroenergetskom sistemu na teritoriji Kosova i Metohije, koju je formirala Vlada Srbije, zatražila je od međunarodne zajednice uvođenje drugog provajdera za isporuku električne energije i ocenila da je snabdevanje strujom na severu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.