Vlada obezbedila sredstva za isplatu penzija i invalidnina

Izvor: S media, 04.Jan.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada obezbedila sredstva za isplatu penzija i invalidnina

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je novinarima u Banjaluci da u ovoj godini neće biti ugrožena isplata penzija u RS, kao i izdavanja za boračke kategorije stanovništva.

"Ispalata decembarskih penzija počeće danas za sve korisnike", rekao je Dodik.

On je podsetio da se penzije isplaćuju redovno i to svakog 10. u mesecu i da je današnja isplata decembarske penzije počela >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ranije zbog predstojećih božićnoh praznika.

"Vlada je za isplatu penzija obezbedila nešto više od 13 miliona evra, čime je vraćen raniji dug Vlade Fondu PIO RS, a iz budžeta je obezbedjena redovna tranša u visini od 8,3 miliona evra", rekao je Dodik.

On je najavio da će se i ove godine održati redovnost ispalte penzija, koja u proseku iznosi oko 160 evra.

Premijer RS je rekao da je vlada obezbedila i nešto više od šest miliona evra za isplatu boračkog dodatka za prošlu godinu, kao i toliko sredstava za vojne i civilne invalidnine.

Dodik je rekao da je ovim vlada demantovala sve one koji tvrde da u budžetu i javnim fondovima nema sredstava i da su dovedena u pitanje redovnost isplata penzija i nadoknada za boračke dodatke i invalidnine.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Isplata penzije

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Isplate penzionerima i boračkim kategorijama neće biti ugrožene

Izvor: Capital.ba, 04.Jan.2010

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik rekao je da u 2010. godini u RS neće biti ugrožene isplate za penzionere i za boračke kategorije na dosadašnjem nivou i nazvao spekulacijama takve tvrdnje medija i opozicije.         'Isplata decembarskih penzija kreće danas...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.