Ugovori o subvencionisanim stambenim kreditima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovori o subvencionisanim stambenim kreditima

BEOGRAD -

Vlada Srbije obezbedila je dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite u 2012. godini, tako da će za te namene ukupno biti na raspolaganju 1,7 milijardi dinara, izjavio je danas resorni ministar Oliver Dulić, koji je u vladi uručio prvih 11 ugovora za ovogodišnje subvencionisane kredite pod povoljnijim uslovima.

Predstavnici Nacionalne korporacije za osiguranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stambenih kredita istakli su da su do sada potpisali ugovore sa 11 banaka i da očekuju da će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa još desetak novih banaka.

Ranije smo najavili da će Nacionalna korporacija za subvencije u 2012. imati na raspolaganju biti 1,2 milijarde dinara, za osiguranje stambenih kredita, ali smo "u međuvremenu pronašli još 500 miliona", rekao je Dulić.

Pri tom je istakao da će zahvaljujući tim dodatnim sredstvima, još nekoliko stotina porodica imati mogućnost da dođe do stana, pod uslovima koji su najpovoljniji u poslednjih nekoliko godina.

Dulić je rekao da subvencionisani stambeni kredit može da se dobije za bilo koji grad u Srbiji i da u Beogradu to ne mora da bude samo stan u novom naselju u izgradnji u naselju "Stepa Stepanović" na Voždovcu, gde se nekad nalazila kasarna.

S obzirom na to da se taj projekat realizuje u okviru državnog programa pomoći građevinarstvu u uslovima krize, Dulić je istakao da je bitno samo da je reč o novogradnji, jer na taj način država želi da poveća tražnju za novim stanovima i obezbedi građevinarima posao.

Dulić je pozvao sve građane Srbije da iskoriste priliku i konkurišu za dobijanje povoljnih subvencionisanih stambenih kredita, ukoliko ispunjavaju uslove koje predviđa nova uredba za 2012.

Ističući da su uslovi takvi da prosečna mesečna rata za kredit iznosi malo više od prosečne kirije u Beogradu, ministar je najavio da će, ukoliko bude veliko interesovanje i ako bude postojala potreba, Vlada Srbije, u toku ove godine, najverovatnije rebalansom budžeta obezbediti i dodatna sredstva za subvencionisane stambene kredite.

Novom Uredbom za 2012. godinu, vlada je smanjila obavezno učešće, sa 10 na pet odsto, povećala starosnu granicu i iznos primanja korisnika kredita i ublažila druge uslove.

Direktorka Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Vesna Ćirić je izjavila da je prva uredba o subvencionisanim stambenim kreditima doneta 2009. godine i da je od tada registrovano oko 5.000 korisnika.

Ona je navela da se očekuje da će ove godine biti veći broj korisnika, zbog relaksiranih uslova za dobijanje kredita.

Prvi korisnici kredita su rekli novinarima da je cela procedura od podnošenja zahteva do dobijanja ugovora trajala oko 20 dana.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas uručenje prvih ugovora o subvencionisanim kreditima

Izvor: Krediti.rs, 22.Feb.2012

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i direktorka Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Vesna Ćirić uručiće danas prve ugovore za subvencionisane kreditima po povoljnijim uslovima.

Nastavak na Krediti.rs...

Uručeni prvi ugovori o subvencionisanim stambenim kreditima

Izvor: EMportal, 22.Feb.2012

Ministar za prostorno planiranje Oliver Dulić uručio danas građanima prve ovogodišnje ugovore o subvencionisanim stambenim kreditima koje država daje za kupovinu noviih stanova ili objekata u izgradnji.

Nastavak na EMportal...

Potpisani ugovori za subvencionisane stambene kredite

Izvor: Studio B, 22.Feb.2012

Prvi ugovori o ovogodišnjim subvencionisanim stambenim kreditima u Srbiji potpisani su danas u Beogradu...Vlada Srbije obezbedila je dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite u 2012. godini, tako da će za te namene ukupno biti na raspolaganju 1,7 milijardi dinara, izjavio je ministar...

Nastavak na Studio B...

Uručeni prvi ugovori o subvencionisanim kreditima

Izvor: NaDlanu.com, 22.Feb.2012

BEOGRAD, 22. februara 2012. (Beta) - Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić uručio je u sredu gradjanima prve ovogodišnje ugovore o subvencionisanim stambenim kreditima koje država daje za kupovinu novoizgradjenih stanova ili objekata u izgradnji... BEOGRAD, 22. februara 2012. (Beta) - Ministar...

Nastavak na NaDlanu.com...

Počeo prijem zahteva za subvencionisane stambene kredite

Izvor: YU-Build.rs, 22.Feb.2012

Prvi ugovori o subvencionisanim stambenim kreditima trebalo bi da budu potpisani do kraja nedelje. Za sada se u proces subvencionisanja kredita uključilo deset banaka.

Nastavak na YU-Build.rs...

Za subvencije još 500 miliona

Izvor: Blic, 23.Feb.2012, 03:05

Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić uručio je juče građanima prve ovogodišnje ugovore o subvencionisanim stambenim kreditima koje država daje za kupovinu novoizgrađenih stanova ili objekata u izgradnji. On je naveo da je za tu namenu ove godine predviđeno 1,7 milijardi dinara...To je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.