UO Jata postavio novo rukovodstvo

Izvor: B92, Beta, 08.Dec.2010, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO "Jata" postavio novo rukovodstvo

Beograd -- Upravni odbor "Jat ervejza", na preporuku Vlade, smenio direktora i predsednika Upravnog odbora.

Na preporuku Vlade Srbije, Upravni odbor "Jat ervejza" je prihvatio ostavku dosadašnjeg generalnog direktora Srđana Radovanovića, koga će zameniti Vladimir Ognjenović.

Vlada je istovremeno razrešila Sašu Vlaisavljevića sa mesta predsednika Upravnog odbora i imenovala dva nova člana. Ove odluke su donete na telefonskoj sednici Vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Očekujući smenu, generalni direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović podneo je ostavku uoči današnje sednice Upravnog odbora.

Da će glave morati da lete bilo je jasno iz medijskih izveštaja o stanju "Jata” i javnog prepucavanja dvojice čelnih ljudi.

"Jat ervejz” od sankcija devedesetih grca u dugovima, a država mu daje garancije za kredite koje će u najgorem scenariju morati da pokrije novcem svih građana Srbije.

Iako najavljuje da će podrška "Jatu” biti nastavljena, resorni ministar Milutin Mrkonjić priznaje da u Vladi ne znaju šta će biti sa "Jatom” za nakon naredne godine.

Dosadašnji generalni direktor Srđan Radovanović je javno kritikovan zbog kontroverznih poslovnih odluka poput popravke motora u Nemačkoj umesto u "Jat tehnici”, ali i ogromnog trošenja na reklamiranje.

Prebacivano mu je i da se ne razume u funkcionisanje avioindustrije ali to je, prema mišljenju stručnjaka, greška onih koji su ga postavili.

Za razliku od svog prethodnika, novi generalni direktor "Jat ervejza" je čovek iz struke. Vladimir Ognjenović od 1995. godine radi u "Jatu” i 2009. je unapređen u drugog čoveka kompanije sa mesta komercijalnog direktora.

Upravnim odborom "Jat ervejza” će, prema odluci Vlade, umesto Vlaisavljevića ubuduće upravljati član tog tela Dušan Bajić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međusobna podmetanja ruše rukovodstvo Jata

Izvor: Danas, 08.Dec.2010

Skupština nacionalnog avioprevoznika Jat ervejza juče je kasno poslepodne razmatrala ostavku predsednika Upravnog odbora Saše Vlaisavljevića i moguće promene članova tog tela, ali sastanak do zaključenja ovog broja nije bio završen. Ipak, Skupština je imala direktivu Vlade Srbije da usvoji ostavku...

Nastavak na Danas...

DIREKTOR JATA OTIŠAO U MRAKU

Izvor: Kurir, 09.Dec.2010, 09:10

BEOGRAD - Kurir zna pre svih! Srđan Radovanović nije više direktor „Jat ervejza“! Zahvaljujući Kuriru nadležni su shvatili da taj čovek mora da ode. Upravni odbor „Jat ervejza“ juče je usvojio njegovu ostavku. Ali, ni to nije moglo da prođe bez skandala! Elektrodistribucija Beograd isključila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.