Traži se avans za izgradnju mosta Zemun-Borča

Izvor: Beta, 27.Sep.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se avans za izgradnju mosta Zemun-Borča

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Izgradnja mosta Zemun-Borča kasniće u startu jer kineska kompanija koja je angažovana za taj posao nije uradila ni idejni projekat, a već traži avans od Grada Beograda i države od 86, 7 miliona dolara, piše "Blic" u ponedeljak.

Kompanija Čajna road and bridž korporejšn, prema pisanju "Blica", nije uradila ni idejni projekat, a za radove i isporučen materijal traži avans od 86,7 miliona dolara odnosno 34 odsto od projektovane cene mosta.

Kako piše taj dnevnik gradonačelnik Beograda Dragan Djilas je zbog toga pismeno obavestio kompaniju i ambasadora Kine u Srbiji da je neprihvatljiv takav razvoj dogadjaja.

"Blic" piše i da je u CRBC promenjeno rukovodstvo koje će biti zaduženo za projekat mosta Zemun-Borča, pa će novim stručnjacima trebati još vremena da se upoznaju sa podacima, kao i da se ne poštuje dogovor po kom Grad Beograd predlaže spisak kompanija koje će učestvovati u tom poslu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most Zemun-Borča kasni u startu

Izvor: S media, 27.Sep.2010

Izgradnja mosta Zemun-Borča kasniće u startu jer kineska kompanija koja je angažovana za taj posao nije uradila ni idejni projekat, a već traži avans od Grada Beograda i države od 86, 7 miliona dolara, piše današnji "Blic"...Kompanija Čajna road and bridž korporejšn (Ćina road and bridge...

Nastavak na S media...

Blic: Most Zemun-Borča kasni u startu, a traži se avans

Izvor: Studio B, 27.Sep.2010

Kako piše taj dnevnik gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je zbog toga pismeno obavestio kompaniju i ambasadora Kine u Srbiji da je neprihvatljiv takav razvoj događaja. ..Izgradnja mosta Zemun-Borča kasniće u startu jer kineska kompanija koja je angažovana za taj posao nije uradila ni idejni projekat,...

Nastavak na Studio B...

Nema govora o avansu od 35 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 27.Sep.2010

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potvrdio je u ponedeljak da je kineska kompanija Čajna road and bridž korporejšn (CRBC) tražila avansno plaćanje od 35 odsto za izgradnju mosta preko Dunava Zemun-Borča. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Đilas: Nema govora o avansu od 35 odsto

Izvor: EMportal, 27.Sep.2010

Gradonačelnik Beograda potvrdio je da je kineska kompanija China road and bridge corporation (CRBC) tražila avansno plaćanje od 35 odsto za izgradnju mosta preko Dunava Zemun-Borča.

Nastavak na EMportal...

Đilas: Kinezi neozbiljno traže pare

Izvor: B92, 28.Sep.2010, 01:15

Beograd -- Izgradnja mosta Zemun-Borča još nije ni počela, a kineski investitori pokazali su neozbiljnost jer na vreme nije urađen ni idejni projekat, kaže Dragan Đilas...Pored gradonačelnika, saradnjom sa kineskom kompanijom "Čajna road and bridž korporejšn" nezadovoljni su i u Saobraćajnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.