Tadić sutra s privredom i bankama

Izvor: B92, 09.Dec.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sutra s privredom i bankama

Beograd -- Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cevtković razgovaraće sutra s predstavnicima privrede i banaka.

Sastanku će prisustvovati i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić i ministri ekonomije i poljoprivrede Nebojša Ćirić i Dušan Petrović, najavila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Privrednici odavno traže pomoć država i banaka u otplati kredita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za smanjenje kamata. Jedan od zahteva privrednika jeste da NBS smanji obavezne rezerve banaka, kako bi bilo više novca za kreditiranje privrede.

Guverner NBS Dejan Šoškić je u razgovorima s privrednicima ukazivao da centralna banka ne može da smanji obavezne rezerve zbog toga što to ne bi bila garancija da bi banke višak likvidnosti usmerile u kredite privredi, a postojali bi opasnost da bude ugožena stabilnost finansijskog sistema jer je inflacija još iznad gornje dozvoljene granice.

Razgovorima guvernera s bankarima i privrednicima do sada nisu prisustvovali predstvnici Vlade Srbije.

Prema informacijama agencije Beta, Vlada priprema mere koje treba da omoguće povoljnije kreditiranje privrede i smanjenje nelikvidnosti, a očekuje se da će one biti najavljene na sutrašnjem sastanku državnog vrha s privrednicima i bankarima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.