Srbija i Hrvatska ulaze u nuklearni projekat ?

Izvor: S media, 08.Nov.2010, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Hrvatska ulaze u nuklearni projekat ?

Srbija i Hrvatska do kraja nedelje treba da odluče da li će učestvovati u projektu nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj, rekao je danas u Bukureštu, gde je bio na samitu o Dunavskoj strategiji, bugarski premijer Bojko Borisov.

Borisov je dodao, kako prenose bugarski mediji, da Bugarska mora da odluči o učešću u izgradnji elektrane Belene pre posete ruskog premijera Vladimira Putina Sofiji.

"Srbija i Hrvatska treba do kraja nedelje da se izjasne da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << li će učestvovati u projektu buduće nuklearne elektrane na Dunavu", istakao je Borisov posle skupa dunavskih zemalja.

Na kraju prethodne nedelje, prema saopštenju sa redovne sednice bugarske vlade, vlada u Sofiji pozvala je Srbiju i Hrvatsku da učestvuju u projektu izgradnje druge bugarske nuklearne elektrane.

Vagaju atomske kilovate

Bugarski premijer je, kako navode mediji, pozvao zvanične dopise srpskom predsedniku Borisu Tadiću i hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor i pozvao dve zemlje da Belenu imaju ucešće od procenat, procenat i po ili dva.

Borisov je kazao da je pozvao Tadića i Kosor da odgovore do 13. novembra da li su zainteresovani da imaju mali udeo u budućoj nuklearnoj elektrani.

Rok je kraj nedelje jer tada u Sofiju stiže ruski premijer na pregovore o energetici.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA I HRVATSKA DA ODLUČE O BELENU

Izvor: Kurir, 08.Nov.2010

BUKUREŠT - Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da Srbija i Hrvatska do kraja nedelje treba da odluče da li će učestvovati u projektu nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj..."Srbija i Hrvatska treba do kraja nedelje da se izjasne da li će učestvovati u projektu buduće nuklearne elektrane...

Nastavak na Kurir...

Srbija i Hrvatska do 13. novembra da odluče o Belenu

Izvor: Economy.rs, 09.Nov.2010, 04:24

Srbija i Hrvatska do kraja nedelje treba da odluče da li će učestvovati u projektu nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj, rekao je danas u Bukureštu, gde je bio na samitu o Dunavskoj strategiji, bugarski premijer Bojko Borisov.

Nastavak na Economy.rs...

Jadranka Kosor: Hrvatska ne želi u NE Belene

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2010

BUKUREŠT - Bugarska vlada pozvala je Hrvatsku i Srbiju da kao dioničari sudjeluju u projektu gradnje nuklearne elektrane Belene na Dunavu. Boris Tadić i Jadranka Kosor tim su povodom dobili službene dopise od bugarskog premijera Bojka Borisova.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Hrvatska neće u projekat gradnje NE

Izvor: AutoBrief.com, 09.Nov.2010

Hrvatska neće učestvovati u projektu gradnje nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj u koji je pozvana zajedno sa Srbijom, kaže premijerka Jadranka Kosor ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.