SRBIJA I HRVATSKA DA ODLUČE O BELENU

Izvor: Kurir, 08.Nov.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA I HRVATSKA DA ODLUČE O BELENU

BUKUREŠT - Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da Srbija i Hrvatska do kraja nedelje treba da odluče da li će učestvovati u projektu nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj.

"Srbija i Hrvatska treba do kraja nedelje da se izjasne da li će učestvovati u projektu buduće nuklearne elektrane na Dunavu", istakao je Borisov posle skupa dunavskih zemalja. Na kraju prethodne nedelje vlada u Sofiji pozvala je Srbiju i Hrvatsku da učestvuju u projektu izgradnje druge bugarske nuklearne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << elektrane.

Bugarski premijer je, kako navode mediji, pozvao zvanične dopise srpskom predsedniku Borisu Tadiću i hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor i pozvao dve zemlje da Belenu imaju ucešće od procenat, procenat i po ili dva. Borisov je kazao da je pozvao Tadića i Kosor da odgovore do 13. novembra da li su zainteresovani da imaju mali udeo u budućoj nuklearnoj elektrani. Rok je kraj nedelje jer tada u Sofiju stiže ruski premijer na pregovore o energetici. Borisov je kazao da bi učešće Srbije i Hrvatske u projektu Belene garantovalo tržište toj elektrani kada bude izgrađena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.