Škundrić: Spremni za gasnu krizu

Izvor: B92, 04.Nov.2009, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Spremni za gasnu krizu

Petar Škundrić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Srbija ima dovoljne količine gasa da u slučaju krize zadovolji potrebe posebnih potrošača, grejanja i dela privrede, kaže ministar energetike Petar Škundrić.

Škundrić je novinarima, posle otvaranja skupa o energetskoj efikasnosti, rekao da se nada da se gasna kriza poput prošlogodišnje neće ponoviti, ali i da će je, ukoliko se to i dogodi, Srbija dočekati znatno spremnija, jer u redukovanoj potrošnji ima dovoljne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezerve za dva meseca.

"Imamo utisnuto više od 200 miliona kubnih metara gasa u skladištu Banatski dvor, kao i obezbeđenih 200 miliona kubika iz skladišta u Mađarskoj, a u našoj zemlji dnevno se proizvodi oko pola miliona kubika gasa dnevno", naveo je Škundruić.

"Tim količinama gasa bile zadovoljene sve potrebe grejanja i sve posebne potrebe, a, verovatno, i potrebe najvećeg dela industrije", kazao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija spremna za moguću gasnu krizu

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2009, 15:10

BEČ,  Austrijski ministar privrede Rajnhold Miterlener izjavio je da je Austrija dobro pripremljena, ukoliko Rusija prekine isporuku gasa.         Upozorenje Rusije na moguće probleme pri isporuci gasa izazvalo je zabrinutost u EU.         Miterlener je rekao da su rezerve obezbijeđene...

Nastavak na Capital.ba...

Škundrić: Srbija spremna za slučaj gasne krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2009

BEOGRAD - Ministar energetike Srbije Petar Škundrić izrazio je danas nadu da se gasna kriza poput prošlogodišnje neće ponoviti, ali i da će je, ukoliko se to i dogodi, Srbija dočekati znatno spremnija, jer u redukovanoj potrošnji ima dovoljne rezerve za dva meseca...Škundrić je novinarima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Škundrić: Srbija ima dovoljno gasa u slučaju gasne krize

Izvor: EMportal, 04.Nov.2009

Srbija je za ovu zimsku sezonu spremnija nego za prethodnu i ima rezerve od oko 400 miliona kubika gasa, izjavio ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

Nastavak na EMportal...

"Srbija ima dovoljno gasa u slučaju krize"

Izvor: Mondo, 04.Nov.2009

Srbija je za ovu zimsku sezonu spremnija nego prethodne godine i ima obezbeđene rezerve od oko 400 miliona kubnih metara gasa, izjavio je ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

Nastavak na Mondo...

Srbija ima dovoljno gasa u slučaju gasne krize

Izvor: NaDlanu.com, 04.Nov.2009

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Srbija je za ovu zimsku sezonu spremnija nego prethodne godine i ima obezbeđene rezerve od oko 400 miliona kubnih metara gasa, izjavio je u sredu srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić. Na skupu o energetskoj efikasnosti, on je rekao da se 200 miliona...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.