Sa Grčkom postignut samo napredak

Izvor: B92, 31.Okt.2012, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Grčkom postignut samo napredak

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da je u pregovorima sa zvaničnom Atinom oko izlaska Grčke iz krize ostvaren značajan napredak.

Međutim, prema njegovim rečima, suprotno izjavama grčkih zvaničnika, dogovor još nije postignut.

Šojble je nakon konferencijskog poziva između ministara finansija evrozone istakao: "Pregovori dobro napreduju. Postignut je značajan napredak, ali definitivno ne mogu da potvrdim navode koji su se svugde proširili... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su pregovori gotovo okončani".

Grčki premijer Antonis Samaras je juče objavio da je postignut dogovor sa međunarodnim kreditorima Grčke, odnosno takozvanom "trojkom", u vezi sa novim nizom mera štednje, čija je primena neophodna da bi se odblokirala nova tranša finansijske pomoći toj zemlji.

Sinoć je, međutim, Evropska komisija, koja zajedno sa Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom čini pomenutu "trojku", negirala da je postignut dogovor sa zvaničnom Atinom, ali je izrazila uverenje da će se to dogoditi.

Samaras je upozorio da bi Grčka sledećeg meseca mogla da ostane bez gotovine ukoliko ne ostvari napredak u primeni ekonomskih reformi i na taj način obezbedi isplatu tranše pomoći u iznosu od 31,2 milijarde evra, što je deo paketa Evropske unije i Međnarodnog monetarnog fonda.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje grčkom novinaru zbog teksta o bankovnim računima bogatih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Nov.2012, 12:47

Grčki novinar Kostas Vaksevanis pojaviće se danas u sudnici u Atini po optužbi za kršenje zakona o privatnosti jer je objavio imena 2.000 Grka koji imaju bankovne račune u Švajcarskoj. Na listi su i bivši ministar kulture, nekoliko zaposlenih u Ministarstvu finansija i određeni broj poslovnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.