Rusi, važniji ste nam od Nemačke

Izvor: B92, 19.Apr.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi, važniji ste nam od Nemačke

Detroit -- Bez obzira na ukrajinsku krizu i pretnje sankcijama Rusiji, američka automobilska industrija ocenjuje da je Rusija nezaobilazno tržište.

Proizvođači automobila u SAD ocenili su na konferenciji u Detroitu da je Rusija suviše velika i važna zemlja da je jednostavno ne mogu ignorisati.

"Rusko tržište će postati važnije od nemačkog", rekao je profesor na Univerzitetu u Mičigenu, Džon Brenč. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema njegovim rečima, industrija automobila postaje sve važnija jer je u Rusiji povećana potražnja uvoznih stranih automobila uprkos nekim trgovinskim barijerama Kremlja.

Brenč je dodao da veliki gradovi kao Moskva i Sankt Peterburg vole više uvozne nego domaće marke automobila.

Američki Dženeral Motors postao je partner ruskog Avtovaza, proizvođača čuvene Lade. Avtovaz trenutno pregovora partnerstvo i s francuskim Renoom.

Ruska privreda usporila je rast na 0,8 odsto u prvoj četvrtini ove godine zbog neizvesnosti oko krize u Ukrajini. Ruski ekonomisti su naveli da je stanje u privredi pogoršano zbog "zaoštrene međunarodne situacije u poslednja dva meseca".

Više kapitala izašlo je iz te zemlje u prva tri meseca 2014. nego tokom cele 2013. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROIZVOĐAČI AUTOMOBILA U SAD: Rusija važnija od Nemačke!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Apr.2014

Američka automobilska industrija ocenila je da se tržište u Rusiji ne sme ignorisati zbog povećane potražnje uvoza inostranih modela

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.