Revizija konkursa za NVO možda iduće godine

Izvor: Beta, 02.Dec.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revizija konkursa za NVO možda iduće godine

BEOGRAD, 2. decembra 2014. (Beta) - Državna revizorska institucija (DRI) dobila je zahtev Ministarstva za rad za reviziju konkursa za raspodelu novca nevladinim organizacijama, ali se ne zna kada će ta revizija biti obavljena, jer još nije utvrdjen program rada DRI za iduću godinu.

To je u utorak u Beogradu rekao predsednik DRI Radoslav Sretenović.

"Mi ne možemo da se bavimo uslovima konkursa, da li je konkurs koji se objavljuje dobar i da li obuhvata sve kriterijume, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ali možemo da kontrolišemo sredstva koja se isplaćuju po tom osnovu", kazao je Sretenović novinarima u Beogradu.

On je dodao da DRI još nije utvrdio program za 2015. godinu, napominjući da je taj program poverljivog karaktera.

"Da li će revizja biti uradjena ili ne, ja to sada ne mogu da vam kažem", rekao je Sretenović.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozvao je prošle nedelje državne revizore da utvrde da li je bilo zloupotrebe na konkursu njegovog ministarstva za dodelu sredstava NVO.

Vulin je najavio da neće potpisati odluke na osnovu konkursa za razvoj usluga socijalne zaštite o izdvajanju dva miliona evra nevladinom sektoru, već će taj novac biti uplaćen Fondu za lečenje retkih bolesti dece.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Revizija konkursa za NVO iduće godine?

Izvor: RTS, 02.Dec.2014

Državna revizorska institucija dobila je zahtev Ministarstva za rad za reviziju konkursa za raspodelu novca nevladinim organizacijama. Ne zna se, međutim, kada će ta revizija biti obavljena jer još nije utvrđen program rada DRI za iduću godinu...Predsednik DRI Radoslav Sretenović napominje da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.