Poskupljuju struja i gas?

Izvor: S media, 09.Sep.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuju struja i gas?

Srbijagas nije podneo zahtev za povećanje cena gasa, rečeno je danas agenciji Beta u Agenciji za energetiku.

Šef Radne grupe Vlade Srbije za sigurnost snabedevanja energijom i energentima Nikola Rajaković rekao je ranije danas da su Agenciji za energetiku dostavljeni zahtevi za poskupljenje električne energije i gasa.

On nije želeo da kaže u kom procentu su zatražena poskupljenja energenata, ali je rekao da će se Agencija o zahtevima Elektroprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije (EPS) i Srbijagasa izjasniti za desetak dana.

Mediji su prethodnih dana objavili da će EPS zatražiti poskupljenje struje od 10 odsto, a Srbijagas da nova cena gasa bude za 18,5 odsto veća.

Zamenik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Zoran Manasijević je novinarima potvrdio da je EPS podneo zahtev za povećanje cene struje, ali ni on nije želeo da kaže koliko su poskupljenje tražili već samo da je daleko niže od realne potrebe.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS traži poskupljenje struje

Izvor: B92, 09.Sep.2010

Beograd -- Kao što je i najavljivala, Elektroprivreda Srbije je danas uputila zahtev za povećanje cena struje, ali se za sada ne zna za koliko...Na današnjem sastanku Vladine radne grupe za sigurnost snabdevanja energentima poručeno je da je srpski energetski sektor u teškoj ekonomskoj situaciji...Da...

Nastavak na B92...

O poskupljenju struje i gasa iduće nedelje

Izvor: Danas, 09.Sep.2010

Agencija za energetiku je dobila predlog Elektroprivrede Srbije za korekciju cene električne energije dok iz Javnog preduzeća Srbijagas takav predlog nije stigao već samo dokumentacija na osnovu koje se određuje cena. Prema rečima Ljube Maćića, predsednika Saveta Agencije za energetiku, prispeli...

Nastavak na Danas...

Cena struje će ostati ista do kraja godine

Izvor: Blic, 10.Sep.2010, 01:55

Cena struje neće se menjati. Kako za „Blic“ kažu u Vladi Srbije do kraja godine neće biti razmatrano poskupljenje struje. Međutim, još je neizvesno da li će biti promena na tržištu gasom. U Vladi dodaju da u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića i među ministrima „ne postoji raspoloženje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.