Podravka u Kini: Najveća šansa je dječja hrana

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podravka u Kini: Najveća šansa je dječja hrana

PEKING - Vodeća hrvatska prehrambeno-farmaceutska tvrtka Podravka ozbiljno je krenula u osvajanje Kine, a prvi proizvodi iz njezina asortimana trebali bi se već ovog ljeta naći na policama kineskih supermarketa.

"Prvo ćemo golemom kineskom tržištu ponuditi vodu, ledeni čaj, slastice i dječju hranu. Prve pošiljke, ako računamo da prijevoz brodom traje oko 45 dana, u kineskim će se dućanima naći u srpnju ili kolovozu", izjavio je Hini direktor Podravkina predstavništva >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Pekingu Goran Kapičić.

Jedina hrvatska tvrtka s predstavništvom u Kini, zemlji s 450.000 stranih tvrtki

Podravka je jedina hrvatska tvrtka s predstavništvom u Kini, jednoj od najjačih ekonomskih sila svijeta i ogromnom tržištu s 1,4 milijardi ljudi.

Time se priključila brojci od preko 27.000 stranih kompanija koje su otvorile urede u Pekingu. U cijeloj Kini ima ih gotovo 450.000.

Predstavništvo je otvoreno 13. siječnja ove godine, a nakon prilično komplicirane registracije sve je potrebne dozvole za rad dobilo oko tri mjeseca kasnije.

Podravka je više od 20 godina pokušavala ući na kinesko tržište, no shvatila je da bez pokazivanja ozbiljnosti i fizičke prisutnosti u samoj Kini to jako teško prolazi ili je nemoguće.

"Dolazila je i na sajmove, pokušavala i samostalno nešto napraviti, ali to nije išlo. Ovdje je potpuno drugačiji mentalitet i Kinezi žele stalno komunicirati, vidjeti i upoznati svog suradnika i na taj način se zaključuje posao", kaže Kapičić koji već 22 godine živi i radi u Kini.

Kinezi su do sada pokazali interes za vode Studenu i Studenac, ledeni čaj, program slastica Dolcela – posebice sirni i čokoladni kolač, te dječju hranu Lino.

Najveći optimizam pokazuje oko prodaje dječje hrane, tim više što je zadnjih godina u Kini došlo do velikih skandala s hranom, a posebno velik problem bila je dječja hrana.

"Naši proizvodi za djecu su vrlo kvalitetni i siguran sam da će dječja hrana ovdje zauzeti visoko mjesto", kaže.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Zagrebačka burza: Podravka s većom pozornošću

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2015, 09:43

ZAGREB - Na početku novog tjedna na Zagrebačkoj burzi se ne očekuju dramatični pomaci...U nešto većem fokusu i dalje bi mogao biti Adris dok se čeka i službena potvrda o kandidatima za preuzimanje Tvornice duhana Rovinj...Više pozornosti mogla bi dobiti i Podravka (ZSE:PODR-R-A) te prodaje u...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.