Zagrebačka burza: Podravka s većom pozornošću

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka burza: Podravka s većom pozornošću

ZAGREB - Na početku novog tjedna na Zagrebačkoj burzi se ne očekuju dramatični pomaci.

U nešto većem fokusu i dalje bi mogao biti Adris dok se čeka i službena potvrda o kandidatima za preuzimanje Tvornice duhana Rovinj.

Više pozornosti mogla bi dobiti i Podravka (ZSE:PODR-R-A) te prodaje u režiji PBZ Croatia osiguranja.

Koprivnička kompanija odravka ozbiljno je krenula u osvajanje Kine, a prvi proizvodi iz njezina asortimana trebali bi se već ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ljeta naći na policama kineskih supermarketa. Podravka je jedina hrvatska tvrtka s predstavništvom u Kini, jednoj od najjačih ekonomskih sila svijeta i ogromnom tržištu s 1,4 milijardi ljudi. Predstavništvo je otvoreno 13. siječnja ove godine, a nakon prilično komplicirane registracije sve je potrebne dozvole za rad dobilo oko tri mjeseca kasnije. Najveći optimizam pokazuju oko prodaje dječje hrane, tim više što je zadnjih godina u Kini došlo do velikih skandala s hranom, a posebno velik problem bila je dječja hrana.

 PBZ Croatia osiguranje je polovinom svibnja bio izrazito aktivan u prodaji dionica. Najvrjedniji udjel prodao je u Ledu (ZSE:LEDO-R-A). Riječ je o 244 dionice vrijednih gotovo dva milijuna kuna, no i dalje je četvrti najveći vlasnik s 5,56 posto udjela. PBZ Croatia osiguranje prodalo je 639 dionica Ericssona Nikola Tesle (ZSE:ERNT-R-A, no i dalje je četvrti u vlsničkoj strukturi s 2,25 posto udjela. Isti je mirovinac nastavio prodavati povleštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A). U ovom ih je razdoblju prodao 1.416 komada te je i dalje deveti u vlasničkoj strukturi s 2,03 posto udjela.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.