Pahor i Cvetković otvorili cinkaru u Inđiji

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor i Cvetković otvorili cinkaru u Inđiji

Najveća cinkara na Balkanu, vredna 21 milion evra, otvorena danas u Inđiji, uz prisustvo premijera Slovenije i Srbije Boruta Pahora i Mirka Cvetkovića.

Pahor i Cvetković su naveli da je otvaranje cinkare, u koju je investirao koncern Maksim iz Celja i koja će zaposliti 50 novih radnika, dobro za privredu i Slovenije i Srbije i naveli da je Slovenija jedan od najvećih investitora u Srbiju.

Pahor je rekao da je ekonomska saradnja Srbije i Slovenije u ovoj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u usponu i da je nivo robne razmene u prvih 10 meseci porastao 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Rast ekonomske razmene dve zemlje u 2010. pokazuje da i Srbija i Slovenija izlaze iz političke i ekonomske krize, rekao je Pahor i dodao kako je uveren da će i ekonomska i politička saradnja dve zemlje biti sve bolja.

"Slovenci i Srbi su ponajpre prijatelji. S Cvetkovićem rešavamo političke probleme i radimo na podizanju ekonomske saradnje", kazao je Pahor i istakao da je Srbija najvažniji prostor za slovenačke investicije.

Mirko Cvetković je rekao je da se investicijama poput cinkare smanjuje problem nezaposlenosti u Srbiji.

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić istakao je da danas u Pokrajini posluju 33 slovenačke kompanije, a da su u planu i investicije u fabriku bojlera u Staroj Pazovi, fabriku ambalaže u Sremskoj Mitrovici i brojne investicije u Subotici.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je da se u Srbiji osećaju prvi znaci izlaska iz krize jer se grade fabrike i zapošljavaju radnici.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Daleko od kraja krize

Izvor: B92, 02.Nov.2010

Beograd -- Prvi put ove godine Srbija je zabeležila kakav takav privredni rast, pošto je u trećem kvartalu rast privrede bio je 2,1 odsto, kaže Mlađan Dinkić...Ministar ekonomije i regionalnog razvoja kaže da to ukazuje na proces oporavka, ali je oporavak ipak dosta spor..."Kriza polako prolazi,...

Nastavak na B92...

Komercijalna banka ostvarila značajno bolje rezultate

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Nov.2010

BEOGRAD - Beogradska Komercijalna banka ostvarila je u prvih devet meseci tekuće godine značajno bolji krajnji rezultat u odnosu na isti period protekle godine, dok su prihodi, nominalno gledano, zabeležili blagi rast vrednosti.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Kamen temeljac za izgradnju fabrike "Falkea" u Leskovcu

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 15:10

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i vlasnik nemačke kompanije "Falke" Pol Falke položili su danas kamen temeljac za izgradnju fabrike čarapa u Leskovcu, u koju će biti uloženo oko 7,4 miliona evra i u kojoj će, kada počne da radi, sredinom leta 2011. godine, biti zaposleno...

Nastavak na Blic...

Wienerberger povećao dobit

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2010

BEČ, Wienerberger, vodeći svjetski proizvođač cigle, zabilježio je rast dobiti u trećem tromjesečju, zahvaljujući mjerama restrukturiranja poslovanja pokrenutim prošle godine. Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je u proteklom kvartalu 82,2 miliona evra,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.