Od prvog novembra gas skuplji 10 odsto

Izvor: Blic, 17.Okt.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od prvog novembra gas skuplji 10 odsto

Vlada Srbije danas je donela odluku da gas od prvog novembra poskupi 10 odsto za domaćinstva i 15 odsto za privredu.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je ranije da će poskupljenje za domaćinstva biti oko 10 odsto i da će jedan kubni metar gasa koštati oko 36 dinara, te će prosečan račun porasti sa 12.000 na 14.000 dinara.

Bajatović je kazao da će sve toplane preći na snabdevanje gasom, te će im cena gasa biti smanjena i iznositi koliko i za domaćinstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je kazao i da postoji i dogovor sa Vladom o tome da se, posle novembarskog poskupljenja, cena gasa ne menja do naredne grejne sezone, iako očekuje da gas u svetu poskupi početkom 2012. godine.

Dugovi toplana za gas iznose oko osam milijardi dinara, rekao je Bajatović i dodao da je da je rebalansom budžeta Srbijagasu odobreno dodatno zaduženje od 190 miliona evra zbog razlike u nabavnoj i prodajnoj ceni gasa.

Povezane vesti: Bajatović: Od 1. oktobra gas skuplji za 10 odsto Gas skuplji od jula Gas će poskupeti 15 odsto Panika zbog Fukušime diže cene struje u Evropi "Gasprom" najavio povećanje cene gasa za Evropu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gas definitivno skuplji za 10 odsto

Izvor: B92, 17.Okt.2011

Beograd -- Vlada Srbije danas je donela odluku da gas od 1. novembra poskupi 10 odsto za domaćinstva i 15 odsto za privredu..."Vlada Srbije tu odluku je donela danas popodne na telefonskoj sednici", rekao je šef vladine kancelarije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović...Generalni direktor preduzeća...

Nastavak na B92...

Gas skuplji 10 odsto od 1. novembra

Izvor: Mondo, 17.Okt.2011

Vlada Srbije je donela odluku danas da gas od 1. novembra poskupi 10 odsto za domaćinstva i 15 odsto za privredu.

Nastavak na Mondo...

Press: Vlada Srbije odlučila je da od 1. novembra poveća cenu gasa za 15 odsto

Izvor: Moto.rs, 18.Okt.2011, 17:22

Vlada je prelomila da gas poskupi tek posle višenedeljnih konsultacija, ozbiljnih sporenja i uz otpor pojedinih ministara. Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na sajtu pressonline.rs »

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.