Nafta zbog Grčke pala ispod 60 USD

Izvor: B92, 15.Jun.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta zbog Grčke pala ispod 60 USD

Terminske cene nafte su pale, usled strahovanja trgovaca u vezi sa kolapsom pregovora Grčke i njenih kreditora i mogućeg vraćanja iranske nafte na tržišta.

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u julu pojeftinila je na Njujorškoj berzi 20 centi na 59,76 dolara, dok je nafta tipa "brent" za julsku isporuku u Londonu pojeftinila 37 centi na 63,5 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Tržišta pomno prate dešavanja u Grčkoj i pregovore između Irana i šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetskih sila, navodi predsednik konsultantske kuće EY za Aziju i Pacifik Sanjev Gupta.

Pregovori Grčke i predstavnika Evropske unije i Medjunarodnog monetarnog fonda okončani su u Briselu bez dogovora, a prema navodima portparola Evropske komisije, i dalje postoje "značajne razlike" u stavovima dve strane.

Analitičari navode da na cene nafte utiče i to što trgovci masovno prodaju evro i kupuju dolar, što jača američku valutu. Snažan dolar čini naftu skupljom za kupce koji koriste slabije valute.

Iran ima četvrte po veličini rezerve nafte u sv

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cene nafte u padu zbog Grčke i Irana

Izvor: Kamatica.com, 15.Jun.2015

Terminske cene nafte su tokom jutrošnjeg trgovanja u Aziji pale, usled strahovanja trgovaca u vezi sa kolapsom pregovora Grčke i njenih kreditora i mogućeg vraćanja iranske nafte na tržišta, navode analitičari...Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u julu pojeftinila je na Njujorškoj berzi...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.