Nađeno 6 biliona $ lažnih obveznica

Izvor: B92, 17.Feb.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađeno 6 biliona $ lažnih obveznica

Milano -- Italijansko pravosuđe je saopštilo da su u Švajcarskoj zaplenjene lažne državne obveznice SAD nominalne vrednosti šest hiljada milijardi dolara.

To čini više od trećine američkog nacionalnog duga.

Prema saopštenju tužilaštva u gradu Potenci na jugu Italije, deponice su bile u sefovima čiji je sadržaj 2007. godine preseljen iz Hong Konga u Cirih. Tokom istrage o tome u Italiji je uhapšeno osam osoba. Istražitelji su naveli da su članovi bande razmenjivali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u bankama obveznice za novac.

"Operacija koji su inicirali tužioci iz Potence je najveća te vrste do sada", rekao je tužilac Đovani Kolanelo, i dodao da je sve počelo od istrage jednog mafijaškog klana na jugu Italije.

Istragom je otkrivena međunarodna banda uključena u štampanje lažnih obveznica. Banda je sve do janaura nastojala da ih unovči.

Tužioci navode da su članovi te kriminalne mreže pokušali da iskoriste obveznice na tržištima u usponu ili da ih daju bankama u zamenu za novac.

Obveznice su datirane iz 1934. godine a u jednom sefu takođe je pronađen falsfikovan Versajski ugovor pa tužioci sumnjaju da je krivotvoreni dokument trebalo da potkrepi priču o trgovanjima obveznicama između država posle Prvog svetskog rata.

Operacija je "najveća kad je reč o ovakvoj vrsti istrage", rekao je novinarima šef tužilačke kancelarije u italijanskog gradu Potenci Đovani Kolanđelo, koji vodi istragu.

"Sve je zapravo počelo istragom o mafijaškim klanovima na području regiona Bazilikata, na jugu Italija. Istraga je omogućila detektivima da otkriju međunarodnu mrežu (kriminalaca) u više zemalja", rekao je Kolanđelo i dodao da veruje da ima jošs skrivenih lažnih obveznica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji zaplijenjeno šest hiljada milijardi krivotvorenih obveznica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Feb.2012

Italijanske vlasti saošpćile su u petak da su zaplijenile krivotvorene američke obveznice u vrijednosti šest hiljada milijardi dolara. U saopćenju karabinjera navodi se da je osam osoba uhapšeno širom Italije u petak ujutro tokom akcije koja je u toku. U akciji je 2010. godine zaplijenjeno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zaplenjene lažne obveznice SAD od 6.000 milijardi dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012

MILANO -..Italijansko pravosuđe saopštilo je danas da su u Švajcarskoj zaplenjene lažne državne obveznice SAD nominalne vrednosti šest hiljada milijardi dolara...Tokom istrage o tome u Italiji je uhapšeno osam osoba...Prema saopštenju tužilaštva u gradu Potenci na jugu Italije, deponice su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lažne obveznice vredne bilione dolara

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2012

Italijansko pravosuđe saopštilo je danas da su u Švajcarskoj zaplenjene lažne državne obveznice SAD nominalne vrednosti šest biliona dolara.

Nastavak na Radio 021...

Zaplenjene lažne obveznice u Italiji

Izvor: NaDlanu.com, 17.Feb.2012

Italijansko pravosudje saopštilo je u petak da su u Švajcarskoj zaplenjene lažne državne obveznice SAD nominalne vrednosti šest hiljada milijardi dolara... Tokom istrage o tome u Italiji je uhapšeno osam osoba.Prema saopštenju tužilaštva u gradu Potenci na jugu Italije, deonice su bile u sefovima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Pronađene lažne obveznice SAD vrijedne hiljade milijardi dolara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2012, 12:11

Lažne državne obveznice SAD u iznosu od šest hiljada milijardi dolara, zaplijenjene su u Švajcarskoj, a vrijednost tih obveznica jednaka je trećini američkog nacionalnog duga. Italijanska policija saopštila je da su lažne hartije od vrijednosti pronađene skrivenim odjeljcima tri sefa koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zaplenjene lažne obveznice SAD

Izvor: RTS, 18.Feb.2012

Lažne državne obveznice SAD, u vrednosti šest hiljada milijardi dolara, zaplenjene u Švajcarskoj. Vrednost tih obveznica jednaka trećini američkog nacionalnog duga. Policija pronašla i falsifikovan Versajski ugovor...U Švajcarskoj su zaplenjene lažne državne obveznice Sjedinjenih Američkih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.