Mrkonjić obišao radove na Koridoru 11

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2011, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić obišao radove na Koridoru 11

LAJKOVAC, BEOGRAD -

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je danas radove na izgradnji dela auto puta između Uba i Lajkovca, na trasi Koridora 11 i izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se obavljaju radovi.

Mrkonjić je na gradilištu u Nepričavi rekao novinarima da je ispunjeno obećanje koje su pre oko mesec dana dali on i predsednik Boris Tadić, prilikom obilaska radova, da će izgradnja te deonice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autoputa biti ubrzana, uz angažovanje većeg broja radnika.

Još dve deonice

Ministar je tom prilikom najavio da će u narednih mesec dana biti raspisan tender za izgradnju još dve deonice budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine oko 50 kilometara.

"Još dve deonice Obrenovac Ub i Lajkovac Ljig spremne su za realizaciju i očekujem da ćemo u narednih mesec dana već raspisati tender i da će, naravno, naši izvođači dobiti posao", rekao je Mrkonjić.

On je kazao da je ukupna vrednost radova na te dve deonice oko 250 miliona evra.

Tehnički direktor "Puteva Užice" Leko Korićanac je rekao da radovi na trasi autoputa od Uba do Lajkovaca napreduju dogovorenim tempom, podsetivši da na toj deonici treba da se izgradi 13 mostova od čega sedam velikih.

Korićanac je podsetio da deonicu od Uba do Lajkovaca, u dužini od 12,5 kilometara, grade domaća preduzeća "Putevi Užice" i "Planum" i da je vrednost tih radova oko 8,65 milijardi dinara.

O ulozi Koridora 11 za razvoj zapadne Srbije

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku organizovaće danas na Divčibarama panel diskusiju o ulozi i značaju Koridora 11 u ekonomskom i privrednom razvoju zapadne Srbije.

U diskusiji će učestvovati ministar Milutin Mrkonjić, generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Direkcije za infrastrukturu Železnica Srbije Milan Maksimović, savetnik za razvoj i investicije Mahmut Bušatlija, konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević i profesor Aleksandar Cvetanović.

Mrkonjić će pre održavanja skupa posetiti sa saradnicima radove na Koridoru 11 od Uba do Lajkovca, odnosno gradilište u Nepričavi, saopštilo je ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MRKONJIĆ OBIŠAO RADOVE NA KORIDORU 11

Izvor: Kurir, 17.Dec.2011

LAJKOVAC - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je radove na izgradnji dela autoputa između Uba i Lajkovca, na trasi Koridora 11 i izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se obavljaju radovi...Mrkonjić je na gradilištu u Nepričavi rekao novinarima da je ispunjeno obećanje koje su pre...

Nastavak na Kurir...

Mrkonjić najavio tendere za nove deonice na Koridoru 11

Izvor: Beta, 17.Dec.2011

LAJKOVAC, 17. decembra 2011. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je u subotu u Nepričavi, kod Lajkovca, raspisivanje tendera za izgradnju deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig budućeg "Evropskog koridora 11", vrednosti 250 miliona evra...Mrkonjić je izrazio zadovoljstvo...

Nastavak na Beta...

Mrkonjić: Budžet za 2012. je u funkciji razvoja infrastrukture

Izvor: Blic, 17.Dec.2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je danas na Divčibarama da je predloženi budžet za iduću godinu razvojan u oblasti infrastrukture i energetike i naveo da će njegov resor raspolagati sa više novca nego u 2011...Mrkonjić je rekao da ni jedan veliki projekat u 2012....

Nastavak na Blic...

Mrkonjić obišao radove na Koridoru 11

Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2011, 07:26

LAJKOVAC - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je radove na izgradnji dela autoputa između Uba i Lajkovca, na trasi Koridora 11 i izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se obavljaju radovi...Mrkonjić je na gradilištu u Nepričavi rekao novinarima da je ispunjeno obećanje koje su pre...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.