Može li Tviter bolje od Fejsbuka

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Tviter bolje od Fejsbuka

Njujork -- Društvena mreža Tviter predstavila je svoje dugo očekivane akcije koje će izneti na berzu, i od kojih planira da zaradi do milijardu dolara.

Procenjuje se da će Tviterova inicijalna javna ponuda akcija (IPO) biti najtraženija otkako je konkurentska mreža Fejsbuk u maju prošle godine izašala na berzu, a čije su se akcije suočile sa brojnim problemima na elektronskoj berzi Nasdak, prenosi Frans pres.

Tviter je, takođe, objavio prve finansijske podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o svojoj platformi koju koriste poznate ličnost, novinari, političari...

Kompanija, sa sedištem u Kaliforniji, saopštila je da je do 30. juna imala 218 miliona aktivnih korisnika, kao i prihode od 317 miliona dolara u 2012, uz gubitak od skoro 80 miliona dolara.

Takođe, potvrđeno je kompanija nikada nije poslovala sa profitom, ali i da na godišnjem nivou ima veliki rast prihoda - sa skromnih 28 miliona iz 2010. godine, na 317 miliona u 2012.

Akcijama Tvitera će se trgovati pod oznakom TWTR, a kompanija nije navela na kojoj će berzi one biti prodavane i kupovane.

Tviter, koji omogućava korisnicima da razmenjuju poruke koje sadrže do 140 karaktera, nije precizirao datum za IPO, ali je poručio da će to biti "što je pre moguće".

Prema saopštenju kompanije, Tviter ima oko 49 miliona korisnika u SAD, ali da, uprkos rastu korisnika, ova kompanija od 2010. godine beleži gubitke.

Analitičari procenjuju da je vrednost Tvitera oko 10 milijardi dolara. Oko 85 odsto prihoda stiže od reklama, a ostatak je od licenciranja podataka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tviter izlazi na berzu

Izvor: Blic, 04.Okt.2013

Globalna društvena mreža Tviter predstavila je svoje dugoočekivane akcije koje će izneti na berzu, i od kojih planira da zaradi do milijardu dolara...Procenjuje se da će Tviterova inicijalna javna ponuda akcija (IPO) biti najtraženija otkako je konkurentska mreža Fejsbuk u maju prošle godine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.