Migranti poslali kući preko 100 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 15.Jun.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti poslali kući preko 100 milijardi dolara

NJUJORK, Migranti u Evropi poslali su prošle godine kući 109,4 milijardi dolara, a najveći dio novca završio je u siromašnijim evropskim državama, navodi se u novom izvještaju UN. Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj /IFAD/ navodi da su radnici migranti u Rusiji poslali kući u 2014. godini 20,6 milijardi dolara, a iza njih slijede radnici u Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji. Najviše novca na ovaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dobile su Ukrajina, Poljska i Rumunija, prenio je AP. Značajan iznos od migranata primile su i Nigerija /7,4 milijardi dolara/, Kina /6,3 milijardi/ i Maroko /6,2 milijardi/. Predsjednik IFAD-a Kanajo Nvazane rekao je da bi ove cifre bile još veće kada bi servisi za transfer novca bili konkurentniji. „Moramo da osiguramo da se ovaj teško zarađeni novac šalje kući jeftino, ali i da pomogne porodicama da za sebe izgrade bolju budućnost“, rekao je Nvazane.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiju stiglo 3,65 milijardi dolara doznaka

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Jun.2015

Strani radnici u evropskim zemljama poslali su prošle godine u svoje domovine 109,4 milijardi dolara, saopštio je 15. juna Medjunarodni fond UN za poljoprivredni razvoj. Srbija je u Evropi medju zemljama primaocima doznaka, sa 3,66 milijardi dolara, od čega 2,82 milijarde iz evropskih zemalja. Fond...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.