Kopaće naftu na Kanarskim ostrvima

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopaće naftu na Kanarskim ostrvima

Vlada u Madridu dozvolila je španskoj naftnoj grupaciji Repsol za istraživanje i eksploataciju nafte i gasa uz obale Kanarskih ostrva.

Ta odluka izazvala je bes velikog broja grupa za zaštitu životne sredine.

Repsol je od španskog ministarstva za industriju dobio trogodišnju licencu koja će mu omogućiti da eksploatiše naftu na tri nalazišta koja su oko 50 kilometara udaljena od tog španskog arhipelaga, koji leži u blizini severozapadne obale Afrike, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je agencija Frans pres.

Najavljenoj eksploataciji nafte u tom regionu protive se lokalne grupe za zaštitu životne sredine, koje upozoravaju na katastrofalne posledice u slučaju izlivanja nafte, i već najavljuju žalbu španskim i evropskim sudovima.

Foto:NASA Goddard Space Flight Center/Flickr

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.