Kinezi u Železari - da nema više glavobolje

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kinezi u Železari - da nema više glavobolje"

Beograd -- Prihvatanje ponude kineske kompanije Hbis za privatizaciju Železare Smederevo dobra je vest, smatra ekonomista Saša Đogović.

Kako navodi, očigledno je reč o renomiranoj kompaniji iz te oblasti koja ima planove kako širiti i modernizovati proizvodnju.

"Očigledno je da kompanija ima planove kako će proširiti i modernizovati prozivodnju i obezbediti novi asortiman da se krene sa profitabilnim poslovanjem", rekao je Đogović.

On je kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila potrebna strateška podrška kompanije koja bi mogla da ima plan o širenju proizvodnje i da se ne zadrži samo na postojećoj, bazičnoj.

"To bi omogućilo održiv rast i razvoj i da država više nema glavobolje sa Železarom, da ona počne da doprinosi lokalnoj samoupravi i državi uopšte", kazao je Đogović.

Ponuda kineske kompanije Hbis za privatizaciju Železare Smederevo prihvaćena je nakon otvaranja ponude, a cena je nešto veća od minimalne i iznosi 46 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.