Srbija

Sreda, 06.04.2016.

08:11

"Kinezi u Železari - da nema više glavobolje"

Prihvatanje ponude kineske kompanije Hbis za privatizaciju Železare Smederevo dobra je vest, smatra ekonomista Saša Đogović.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Kako navodi, očigledno je reč o renomiranoj kompaniji iz te oblasti koja ima planove kako širiti i modernizovati proizvodnju.

"Očigledno je da kompanija ima planove kako će proširiti i modernizovati prozivodnju i obezbediti novi asortiman da se krene sa profitabilnim poslovanjem", rekao je Đogović.

On je kazao je bila potrebna strateška podrška kompanije koja bi mogla da ima plan o širenju proizvodnje i da se ne zadrži samo na postojećoj, bazičnoj.

"To bi omogućilo održiv rast i razvoj i da država više nema glavobolje sa Železarom, da ona počne da doprinosi lokalnoj samoupravi i državi uopšte", kazao je Đogović.

Ponuda kineske kompanije Hbis za privatizaciju Železare Smederevo prihvaćena je nakon otvaranja ponude, a cena je nešto veća od minimalne i iznosi 46 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

10 h

Podeli: