Kineska kompanija spremna na ulaganja u Srbiju

Izvor: Beta, 28.Jul.2010, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska kompanija spremna na ulaganja u Srbiju

BEOGRAD, 28. jula 2010. (Beta) - Kineska kompanija Kina Gvodijen Korporejšn (C h ina Guodian Corporation) spremna je da učestvuje na tenderima za izgradnju energetskih postrojenja u Srbiji, saopšteno je u sredu nakon razgovora rukovodstva te kompanije i ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića.

Škundrić je na konferenciji za novinare kazao da su razgovarali o ulaganjima u hidrocentrale Bistrica i Djerdap 3, kao i o još nekim projektima.

Kineska kompanija je medju najuspešnijima u svetu iz oblasti energetike i prošle godine je ostvarila promet od 18,7 milijardi evra i profit od milijardu evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi ulažu u energetiku Srbije

Izvor: B92, 28.Jul.2010

Beograd -- Kineska kompanija "Čajna guodian korporejšn" (China Guodian Corporation) želi da učestvuje na tenderima za izgradnju energetskih postrojenja u Srbiji...Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić je kazao da je sa Kinezima razgovarao o ulaganjima u hidrocentrale Bistrica i Đerdap...

Nastavak na B92...

Kinezi žele da ulažu u energetiku Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2010

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić je rekao da je sa Kinezima razgovarao o ulaganjima u hidrocentrale Bistrica i Đerdap 3, kao i o još nekim projektima.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Kinezi ulažu u srpsku energetiku

Izvor: RTS, 29.Jul.2010, 08:57

Jedna od najvećih kineskih energetskih kompanija, "Čajna Gvodijen korporejšen" (China Guodian Corporation) spremna da učestvuje na tenderima za izgradnju energetskih postrojenja u Srbiji...Predstavnici Vlade Srbije i rukovodstva kompanije "Čajna Gvodijen korporejšen" (China Guodian Corporation) izjavili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.