Japan gubi zbog Evrope i SAD

Izvor: B92, 11.Dec.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan gubi zbog Evrope i SAD

Tokio -- Japan je u trećem kvartalu ostvario slabiji rast nego što je prvobitno procenjeno, jer je slab oporavak nakon zemljotesa otežan zbog jakog jena

Na manji rast je uticala i dužnička kriza u evrozoni.

U saopštenju japanske vlade se navodi da je u tri meseca zaključno sa septembrom ostvaren privredni rast od 5,6 odsto, što je manje u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlomesečno saopštenje da rast iznosi šest odsto.

Ipak, treći kvartal predstavlja prvo tromesečje nakon martovskog zemljotresa i cunamija u kom je ostvaren rast, zahvaljujući povećanoj proizvodnji.

U periodu od jula do septembra, privredni rast je bio za 1,4 odsto veći u odnosu na prethodni kvartal, što je revidirano naniže sa ranijih 1,5 odsto, pokazali su zvanični podaci.

Vlasti u Tokiju su zabrinute za japansku ekonomiju, navodeći da bi kriza na ključnim tržištima Evrope i SAD mogla da ugrozi značajniji oporavak Japana.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu,   Zemljotres,   Cunami

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slabiji privredni rast Japana zbog jakog jena

Izvor: GdeInvestirati.com, 11.Dec.2011

Japan je u trećem kvartalu ostvario rast slabiji od prethodnih procena, jer je slab oporavak nakon zemljotesa otežan zbog jakog jena. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.