Istopio se BDP Ukrajine za još 5,1%

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istopio se BDP Ukrajine za još 5,1%

Realni bruto domaći proizvod (BDP) Ukrajine u trećem kvartalu smanjen je za 5,1% u poređenju sa istim periodom lani, objavila je Državna služba za statistiku.

Prema operativnim podacima, u drugom tromesečju pad BDP je bio 4,7 odsto, a u prvom 1,1 odsto na godinšnjem nivou, preneo je Interfaks.

U periodu juli-septembar, uzimajući u obzir sezonski faktor, BDP je smanjen 2,1 odsto u poređenju sa drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tromesečjem ove godine.

BDP Ukrajine je u poslednjem tromesečju prošle godine povećan 3,7 odsto, a pre toga je bio u padu pet uzastopnih kvartala. U celini, BDP Ukrajine za prošlu godinu bio je na nuli.

Vlasti zemlje u julu su pogoršali prognozu privrednog pada zemlje za ovu godinu sa pet odsto, na 6,5 odsto. Svetska banka, istovremeno, očekuje sniženje BDP Ukrajine od osam odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istopio se BDP Ukrajine za još 5,1 odsto

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Realni bruto domaći proizvod (BDP) Ukrajine u trećem kvartalu ove godine smanjen je za 5,1 odsto u poređenju sa istim periodom lane, objavila je Državna služba za statistiku u Kijevu...Prema operativnim podacima, u drugom tromesečju pad BDP je bio 4,7 odsto, a u prvom 1,1 odsto na godišnjem nivou,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.