Grčka bi mogla da potone još dublje

Izvor: B92, 24.Jul.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka bi mogla da potone još dublje

Atina -- Grčki premijer Antonis Samaras kaže da bi ekonomija te zemlje mogla potonuti ove godine za više od sedam odsto.

Međutm, on takođe prognozira da bi se u roku od godinu i po dana mogla ponovo vratiti na staze rasta.

Samaras je, takođe, rekao da očekuje da će do kraja njegovog četvorogodišnjeg mandata uspeti da smanji stopu nezaposlenost sa rekordnih 24 odsto na deset odsto.

Prezadužena Grčka zavisi od spasilačkih zajmova svojih evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partnera i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Međutim, ukoliko ne uspe da ispuni obećane reforme, kreditna linija bi mogla biti obustavljena, što bi dovelo do bankrota Grčke i potencijalnog napuštanja zajedničke evropske valute.

.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka bi mogla da potone još dublje

Izvor: Capital.ba, 24.Jul.2012

ATINA, Grčki premijer Antonis Samaras kaže da bi ekonomija te zemlje mogla potonuti ove godine za više od sedam odsto. Međutim, on takođe prognozira da bi se u roku od ..

Nastavak na Capital.ba...

Samaras obećao izlazak iz recesije za 18 meseci

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jul.2012

ATINA, 24. jula 2012. (Beta-AP) - Grčki premijer Andonis Samaras obećao je u utorak da će izvući zemlju iz recesije za 18 meseci, uprkos prognozama da će ekonomija te države ove godine opasti sedam odsto... ATINA, 24. jula 2012. (Beta-AP) - Grčki premijer Andonis Samaras obećao je u utorak da...

Nastavak na NaDlanu.com...

Grčka na nogama od 2014. godine

Izvor: Akter, 25.Jul.2012, 10:53

Grčki premijer Andonis Samaras obećao je da će izvući zemlju iz recesije za 18 meseci, uprkos prognozama da će grčka ekonomija ove godine opasti za sedam odsto

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.