Fed završio sa kupovinom obveznica

Izvor: S media, 28.Apr.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed završio sa kupovinom obveznica

Privreda SAD i tržište rada dovoljno su ojačali da bi Federalne rezerve mogle u roku da okončaju svoj program kupovine državnih obveznica kao pomoć ekonomiji, saopštila je američka centralna banka.

Program pomoći Federalnih rezervi, koji se sastoji od kupovine državnih obveznica za 600 milijardi dolara, biće okončan u junu saopštio predsednik banke Ben Bernanke na istorijskoj konferenciji za štampu u Vašingtonu gde je - prvi put za 98 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << postojnja Federalnih rezervi - počelo održavanje redovnih susreta šefa centralne banke SAD sa novinarima.

Internet ustanak zbog pokera

Bernanke kaže da banka očekuje skromni oporavak privrede SAD posle slabog rasta u prva tri meseca ove godine. Akcije na berzama su porasle posle njegovog izlaganja.

Indeks Dau Dzons dostigao je 12.690 poena, navišu vrednost u protekle gotovo tri godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fed u junu okončava program kupovine državnih deonica

Izvor: Economy.rs, 28.Apr.2011

Američka Uprava federalnih rezervi je danas saopštila kako je odlučila da program kupovine državnih hartija od vrednosti, vrednog 600 milijardi dolara, okonča u junu, kako je i bilo planirano

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.