Evropski lideri o novim sankcijama Moskvi

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski lideri o novim sankcijama Moskvi

BRISEL, Lideri EU pokušaće danas na sastanku u Briselu da odgovore na novu eskalaciju krize u Ukrajini, kao i na moguće uvođenje novih sankcija Rusiji. Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo u telefonskom razgovoru upozorio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da će svaka nova „destabilizacija“ Ukrajine „skupo koštati“ njegovu zemlju. „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Evropska unija ranije je jasno dala do znanja da će svaka nova destabilizacija Ukrajine i regije imati visoku cijenu“, upozorio je Barozo. U saopštenju Evropska komisija navodi da je Barozo izrazio „duboku zabrinutost“ zbog informacija o direktnoj uključenosti ruskih vojnika u borbe u Ukrajini. Barozo je oštro osudio upade ruskih vojnih jedinica na ukrajinsku teritoriju i učešće u vojnim operacijama i pozvao Putina da preokrene razvoj događaja, dodaje se u saopštenju. Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko sastaće se danas u Briselu sa predsjednikom Evropske komisije Žose Manuel Barozom na marginama neformalnog samita EU koji je zakazan za popodne, najavljeno je iz Evropske komisije. Porošenko i Barozo će razgovarati o ratifikaciji sporazuma o slobodnoj trgovini koji je EU sklopila sa Ukrajinom prošlog mjeseca, kao i eskalaciji sukoba između vladinih i proruskih snaga na jugoistoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dramatično je u Ukrajini, bližimo se tački bez povratka!"

Izvor: Press, 30.Avg.2014

"Situacija u Ukrajini se dramatično pogoršala i bliži se tački bez povratka”, rekao je Barozo novinarima nakon susreta sa Porošenkom u sedištu Evropske unije i naveo da je to u jučerašnjem telefonskom razgovoru preneo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu...Barozo je istakao da je prisustvo ruske...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.