EPS Snabdevanje od danas u sklopu EPS-a

Izvor: RTS, 01.Jun.2016, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EPS Snabdevanje" od danas u sklopu EPS-a

Nastavak reformi javnih preduzeća je jedan od prioriteta buduće Vlada, a pod lupom MMF-a posebno je Elektroprivreda Srbije. EPS do danas imao tri privredna društva a od danas samo dva jer je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.
Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić rekao je da od danas EPS funkcioniše drugačije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.

Prema njegovim rečima, EPS nastavlja reorganizaciju uz pomoć Vlade Srbije. Grčić kaže da zbog pripajanja "EPS Snabdevanja" kupci neće osetiti nikakvu razluiku, već će osetiti sve veću sigurnost u snabdevanju.
Na pitanje da li integracija preduzeća znači i otpuštanje radnika, Grčić je rekao da se ovim ne pravi nikakva razlika, s obzirom na to da je u "Snabdevanju" radio minimalan broj ljudi - oko 100, a u EPS-u je već smanjen broj radnika za toliko, tako da neće biti problema.
Grčić je rekao da će se realizovati plan za smanjenje 1.000 automobila, čime će se smanjiti troškovi održavanja. "Formirali smo i tim za proveru kokliko je potrebno automobila", kaže Grčić.
Direktor EPS-a kaže da iako je cena struje najniža u regionu, neće biti poskupljenja.
"Shodno rezultatima, profitima, i zaradama i uštedama moći ćemo da funkcioniše bez poskupljenja struje", naveo je Grčić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak reorganizacije - 'EPS Snabdevanje' pripojeno EPS-u

Izvor: Beta, 01.Jun.2016

U nastavku reorganizacije „Elektroprivrede Srbije“ radi efikasnijeg i profitabilnijeg poslovanja, od 1. juna privredno društvo „EPS Snabdevanje“ pripojeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“. Ova statusna promena nema uticaja na odnose sa kupcima električne energije, jer se sva...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.