Dinkić u poseti preduzeću ŠIK Kopaonik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2010, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić u poseti preduzeću "ŠIK Kopaonik"

KURŠUMLIJA - Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić posetiće danas preduzeće "ŠIK Kopaonik" u Kuršumliji u kojem je u februaru zahvaljujući inicijativi Ministarstva ekonomije pokrenuta proizvodnja u saradnji sa kompanijom "Simpo", saopšteno je iz tog ministarstva.

Proizvodnja je, sa postojećom opremom, pokrenuta u pilani i pogonu lesonita i zahvaljujući tome zaposleno je oko 300 radnika tog preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će danas dobiti prvu platu nakon ponovnog pocetka rada.

Dinkić će razgovarati sa predstavnicima "ŠIK Kopaonika" i "Simpa" i na licu mesta se uveriti kako se sprovodi akcioni plan oživljavanja proizvodnje u tom preduzeću, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije navodi da je izdvojilo 100 miliona evra za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja, kroz oživljavanje proizvodnje i zapošljavanje u najsiromašnijim opštinama u Srbiji.

Uslov za odobravanje kredita biće tržišna opravdanost investicije, a program će se realizovati preko Fonda za razvoj.

Ovaj program odnosi se na tri kategorije opština: devastirane opštine, čiji je stepen razvoja ispod 50 odsto republičkog proseka, nerazvijene opštine, čiji je stepen razvoja u rasponu od 50 do 80 odsto republičkog proseka i nedovoljno razvijene opštine, čiji je stepen razvijenosti ispod republičkog proseka.

Ministarstvo je pozvalo sve strateške partnere koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u siromašnim opštinama da konkurišu za povoljne kredite za izgradnju novih objekata, rekonstrukciju i modernizaciju postojećih kapaciteta, kao i za nabavku nove opreme i trajnih obrtnih sredstava.

Dinkić će danas posetiti i Prolom banju i pilanu Toplica drvo, u selu Vlahinja, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić u poseti "ŠIK Kopaoniku"

Izvor: S media, 07.Mar.2010, 17:01

Potpredsednik Vlade Srbije Mladjan Dinkić posetiće sutra preduzeće "ŠIK Kopaonik" u Kuršumliji u kojem je u februaru zahvaljujući inicijativi Ministarstva ekonomije pokrenuta proizvodnja u saradnji sa kompanijom "Simpo", saopšteno je danas iz tog ministarstva. ..Proizvodnja je, sa postojećom...

Nastavak na S media...

Radnici "Kopaonika" dobili plate

Izvor: RTS, 08.Mar.2010

Posle dve godine, radnici preduzeća "Kopaonik" iz Kuršumlije dobili su plate. Država će do jeseni u fabriku uložiti 8 miliona evra, kada bi trebalo da proradi i pogon lesonita i da se uposli 450 radnika, rekao ministar Mlađan Dinkić. ..Radnici drvnog kombinata "Kopaonik" iz Kuršumlije, posle...

Nastavak na RTS...

Dinkić najavio ulaganja u ŠIK Kopaonik (VIDEO)

Izvor: EMportal, 08.Mar.2010

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas u Kuršumliji da će u ŠIK Kopaonik do jeseni biti uloženo osam miliona evra u osnovna sredstva.

Nastavak na EMportal...

U ŠIK “Kopaonik” biće uloženo osam miliona evra

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2010

BEOGRAD, Potpredsjednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas u Kuršumliji da će u Šumsko-industrijski kombinat /ŠIK/ 'Kopaonik' do jeseni biti uloženo osam miliona evra u osnovna sredstva. 'Danas su radnici prvi put dobili plate nakon više od 20 meseci i sada praktično žive od svog...

Nastavak na Capital.ba...

Radnici "Kopaonika" dobili prvu platu posle 20 meseci

Izvor: Blic, 08.Mar.2010

U ŠIK „Kopaonik“ u Kuršumliji do jeseni će biti uloženo osam miliona evra u osnovna sredstva. U tom preduzeću je tokom februara pokrenuta proizvodnja i zahvaljujući tome uposleno je oko 300 radnika, koji su juče prvi put nakon više od 20 meseci dobili plate...- Već do kraja marta ovom preduzeću...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.