Dinkić: Đilas je u pravu

Izvor: B92, 23.Avg.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Đilas je u pravu

Beograd -- Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je potvrdio da je napravljena greška koja će biti ispravljena, a novac će lokalne samouprave dobiti nazad.

Da je odluka Ministarstva finansija i privrede da lokalnim samoupravama oduzme sredstva po osnovu poreza na iznajmljivanje nekretnina i nepokretnosti suprotna je Zakonu o rebalansu budžeta, izjavio jutros gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Đilas je ovde u pravu. Utvrdili smo da je napravljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << greška. Biće ispravljeno, a novac vraćen opštinama", napisao je Dinkić na svom tviter nalogu regujući na primedbu Dragana Đilasa.

Đilas je ranije danas najavio da će pisati predsedniku skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću, jer je Ministarstvo finansija od 1. avgusta počelo retroaktivno od juna da uzima novac lokalnim samoupravama, umesto od 1. januara 2014. godine, kako je precizirano Zakonom o rebalansu budžeta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinkić: Đilas je u pravu

Izvor: B92, 23.Avg.2013

Beograd -- Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je potvrdio da je napravljena greška koja će biti ispravljena, a novac će lokalne samouprave dobiti nazad...Da je odluka Ministarstva finansija i privrede da lokalnim samoupravama oduzme sredstva po osnovu poreza na iznajmljivanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.