Cvetković: Oživljavamo privredu

Izvor: B92, 01.Apr.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Oživljavamo privredu

Mokra Gora -- Poslovno finansijska konsolidacija srpskih preduzeća biće jedan od važnih ciljeva u procesu strateškog oživljavanja privrede u postkriznom period.

To je najavio premijer Srbije Mirko Cvetković u pismu učesnicima Vivaldi menadžerskog foruma "Poslovni zaokret 2011.", koji je danas počeo na Mokroj Gori.

Cvetković je obećao privrednicima i bankarima da će sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje sa tog skupa stignu na adresu Vlade Srbije.

Vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije BNM Internacional Miodrag Babić izjavio je da je poslednji čas za poslovni zaokret u Srbiji.

On je rekao da je potrebno da se uključe sve stručne snage kako bi se obezbedio održivi razvoj zemlje.

Babić je kazao da su rast industrijske proizvodnje od tri odsto, prerađivačke industrije od 3,9 odsto, izvoza od 24 i investicija od pet odsto u prošloj godini u senci inflacije, pada zaposlenosti i budžetske potrošnje.

Dodao je da je od 2000. do 2010. godine bez posla ostalo 350.000 ljudi i da je stopa nezaposlenosti oko 20 odsto.

Prema njegovim rečima, 2009. godine je industrijska proizvodnja bila na nivou od 45 odsto proizvodnje iz 1990, investicije su bile na nivou od 33 odsto a BDP na 80 odsto nivoa iz 1990.

Babić je kazao i da je prerađivačka industrija u stalnom padu, da je 2001. činila 18 odsto BDP a 2009. godine 13 odsto što, kako je istakao, pokazuje slabosti u restrukturisanju i neadekvatnu podršku države toj grani u prvim godinama tranzicije.

Na Mokroj Gori danas i sutra o poslovnoj finansijskoj konsolidaciji srpske privrede raspravlja 80 predstavnika domaćih i stranih kompanija, banaka, oganizacija i institucija iz privatnog i javnog sektora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Konsolidacija preduzeća među prioritetima

Izvor: S media, 01.Apr.2011

Poslovno finansijska konsolidacija srpskih preduzeća biće jedan od važnih ciljeva u procesu strateškog oživljavanja privrede u postkriznom periodu, najavio je danas premijer Srbije Mirko Cvetković. ..U poruci koju je uputio učesnicima Vivaldi menadžerskog foruma "Poslovni zaokret 2011.", Cvetković...

Nastavak na S media...

BABIĆ: POSLEDNJI ČAS ZA POSLOVNI ZAOKRET U SRBIJI

Izvor: Kurir, 01.Apr.2011

MOKRA GORA - Vlasnik kompanije BNM Internacional Miodrag Babić izjavio je danas da je poslednji čas za poslovni zaokret u Srbiji. On je otvarajući menadžerski "Vivaldi forum" pod nazivom "Poslovni zaokret 2011" na Mokroj Gori rekao da je potrebno da se uključe sve stručne snage kako bi se obezbedio...

Nastavak na Kurir...

Razvojne banke nisu dobro rešenje

Izvor: Beta, 02.Apr.2011, 11:59

NOVI SAD, 2. aprila 2011. (Beta) - Direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Lup Brefort izjavio je da iskustva iz različitih zemalja sa institucijama razvojnih banaka ukazuju da to nije dobar modalitet za rešavanje ekonomskih problema...Brefort je za Madjar so od subote rekao da razvojne banke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.