CIA: Islamska država nekoliko puta upotrijebila kemijsko oružje

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Feb.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA: Islamska država nekoliko puta upotrijebila kemijsko oružje

WASHINGTON - Džihadistička skupina Islamska država (IS) već je nekoliko puta upotrijebila kemijsko oružje na bojišnici i može proizvesti male količine klora i iperita, izjavio je direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) John Brennan.

"Određen broja puta skupina Islamska država upotrijebila je kemijsko oružje na bojišnici", rekao je Brennan u intervju za kanal CBS.

Dodao je kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << "CIA vjeruje da IS ima kapacitete proizvesti male količine kora i iperita",Na pitanje mogu li oni i izvoziti kemijske tvari za korištenje izvan Iraka ili Sirije, Brennan je odgovorio da je to moguće.

"Zato je važno prerezati ceste i putove opskrbe kojima se džihadisti koriste", rekao je.

U utorak je koordinator američke obavještajne službe James Clapper rekao da je IS "upotrijebio toksične kemijske tvari u Iraku i Siriji", uključujući plin iperit.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

CIA potvrdila: ISIL je nekoliko puta upotrijebio hemijsko oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2016

Džihadistička grupa Islamska država već je nekoliko puta upotrijebila hemijsko oružje na ratištu i može proizvesti male količine hlora i iperita, izjavio je direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) John Brennan..."Određen broj puta grupa Islamska država upotrijebila je hemijsko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.