Beograđane i turiste čeka raj od 1. novembra

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđane i turiste čeka raj od 1. novembra

Beograd -- Radovi na uređenju kompleksa Avalskog tornja, koji su počeli krajem septembra, privode se kraju, a obrisi novih sadržaja već su vidljivi.

Trenutno je u toku betoniranje budućeg parka igraonice za decu i kafića, pa će od početka novembra posetioci i porodično moći da uživaju u novoizgrađenim objektima podno najvišeg objekta na Balkanu, pišu Večernje novosti.

Na prostoru od 230 kvadratnih metara, na koliko će se prostirati ugostiteljsko-turistički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekat, radnici izvode grube radove na izgradnji blagajne, suvenirnice i bašte kafea. A ubuduće, karte za pogled za vrha tornja posetioci će moće da kupe na novoj blagajni, čija je izgradnja takođe počela.

"Izvođači su svakodnevno na kompleksu tornja, bez obzira na vremenske prilike, i u hodu se prilagođavaju radovi na zelenim površinama i u zatvorenom delu”, kaže Branko Gogić, v. d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze".

“Preostalo je da se postavi oprema, mobilijar i rekviziti za park-igraonicu za decu i kafe za roditelje. Kada je reč o radovima u zatvorenom delu, ostaje još da se izvedu uglavnom završni fini radovi, kao i postavljanje konstrukcije bašte kafića”, dodao je on.

Iako u početku nije bilo u planu, zbog dodatnih sredstava koja su im odobrena, zatvoreni deo podnožja Avalskog tornja biće ustupljen Turističkoj organizaciji Srbije, koja će otvoriti izlog sa svojom ponudom.

“U drugoj fazi radićemo suvenirnicu, gde će posetioci na jednom mestu moći da kupe sve autentične proizvode i suvenire”, objašnjava Gogić.

“Planiramo da uredimo prostor za etno-galeriju, multifunkcionalni sportski teren, za mali fudbal, rukomet, odbojku, terene za basket i teretanu na otvorenom. Druga faza će biti završena do početka turističke sezone 2017. godine, pa računamo da će do kraja marta sasvim sigurno biti sve gotovo i spremno za posetioce”, kaže on.

Prvobitna suma koju je JP "Emisiona tehnika i veze" dobilo za projekat je 20 miliona dinara na osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Potom im je odobreno dodatnih 12 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.