Belorusija želi Železaru Smederevo

Izvor: B92, 17.Jul.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belorusija želi Železaru Smederevo

Belorusija je zainteresovana za strateško partnerstvo za Železaru Smederevo, rečeno je u Minisku.

Belorusija je iskazala interesovanje za Železaru Smederevo, rečeno je Tanjugu posle sastanka ministra Bačevića sa ministrom trgovine Belorusije, Valentinom Chekanovim.

Ministar Bačević, koji predvodi srpsku parlamentarnu i privrednu delegaciju u dvodnevnoj poseti Belorusiji, razgovarao je sa ministrom prirodnih resursa i zaštite životne sredine te zemlje, Calko Vladimorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grigorijevičem, o zajedničkim geološkim istraživanjima.

Ministar Bačević je predložio potpisivanje sporazuma o saradnji između geoloških zavoda dve zemlje, s obzirom da Belorusija ima veliko iskustvo u toj oblasti i dobro istražene rezerve metaličnih i nemetaličnih mineralnih sirovina, a Srbija ima veliki potencijal u toj oblasti, objasnili su u srpskom ministarstvu.

Predloženo je i da se redefiniše sporazum o saradnji resornih ministarstava dve zemlje u oblasti geologije, koji je potpisan još 2007. godine, a koji nije zaživeo.

Ministar Bačević će tokom dana razgovarati i sa prvim potpredsednikom Vlade Belorusije i ministrom industrije te zemlje o jačanju ekonomske i privredne saradnje Srbije i Belorusije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belorusija želi Železaru Smederevo

Izvor: B92, 17.Jul.2013

Belorusija je zainteresovana za strateško partnerstvo za Železaru Smederevo, rečeno je u Minisku...Belorusija je iskazala interesovanje za Železaru Smederevo, rečeno je Tanjugu posle sastanka ministra Bačevića sa ministrom trgovine Belorusije, Valentinom Chekanovim...Ministar Bačević, koji predvodi...

Nastavak na B92...

Belorusija zainteresovana za Železaru

Izvor: RTS, 17.Jul.2013

Za strateško partnerstvo za Železaru Smederevo zainteresovana Belorusija, rečeno u Minisku, na sastanku ministra Milana Bačevića sa zvaničnicima te zemlje. ..Na sastanku ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačevića sa zvaničnicima Belorusiji rečeno je da je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.