Bajatović: Fakture za utrošeni gas u dva dela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Fakture za utrošeni gas u dva dela

BEOGRAD - Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da će to javno preduzeće ispoštovati preporuku Vlade i sve fakture individualnih domaćinstava za potrošeni gas podeliti u dva dela. To znači da će građani sada plaćati iznos od 62,5 odso, a za šest meseci 37,5 odsto racuna za gas, rekao je Bajatović.

On je povodom žalbi građana da su račune za gas od distributera dobili u celom iznosu rekao da je sa distributerima održan sastanak i da treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se obrate "Srbijagasu" kako bi im se gas obračunao iz dva dela.

Bajatović je naveo i da je u ovom trenutku cena gasa, koja je već visoka, trebalo bi da bude uvećana za još 27 odsto, jer je prilikom formiranja cena dolar iznosio 51 dinar, a sada je 68 dianra.

"Vlada neće dozvoliti poskupljenje, što znači da će 'Srbijagas' praktično subvencionisati potrošnju u Srbiji sa 50 miliona evra i to građani treba da znaju", istakao je on.

Bajatović je dodao i da će marže za distribuciju gasa biti uređene primenom tarifnog sistema i da će svi distributeri morati da budu licencirani.

On je apelovao na sve da budu racionalni sa potrošnjoim energenata, kako zbog visoke cene gasa ne bi došlo do prevelike potrošnje električne energije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada moli distributere da poštuju preporuke

Izvor: Mondo, 18.Nov.2008

Direktor javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović izjavio je u utorak da su distributeri zamoljeni da poštuju preporuku Vlade Srbije da se računi za utrošeni gas za domaćinstva naplaćuju u dva dela.

Nastavak na Mondo...

„Srbijagas“ izdao račune građanima u punom iznosu

Izvor: Blic, 18.Nov.2008

Agencija za energetiku je pozvala Ministarstvo rudarstva i energetike da hitno izda instrukcije "Srbijagasu" kako bi ovo preduzeće primenilo novi tarifni sistem i na druge distributere gasa, što će omogućiti plaćanje računa građana iz dva dela. Veliki problem potrošačima proteklih dana doneli...

Nastavak na Blic...

Ko ne poštuje odluku Vlade o gasu

Izvor: B92, 19.Nov.2008, 17:37

Beograd -- "Srbijagas" nema načina da vrati novac građanima koji su platili uvećani račun za gas. Od distributera zavisi da li će se račun plaćati u dva dela..."Srbijagas" je distributerima ispostavio račune za gas po preporuci Vlade Srbije, a distributeri su ti koji nisu omogućili građanima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.