Američki Sajtel investira u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki Sajtel investira u Srbiju

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je dolazak "Sajtela", nove američke investicije, znak da je Srbija dobra destinacija za investicije, kao politički i ekonomski stabilna zemlja.

"Otvaranje ovog centra nije samo dobar znak za saradnju Srbije i SAD, već i da je Srbija dobra destinacija za investicije", poručio je Tadić na svečanosti povodom dolaska "Sajtela" u Srbiju.

On je istakao da su SAD strateški i ekonomski partner Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a da je učlanjenje Srbije u Evropsku uniju njen strateški cilj.

Prema Tadićevim rečima, Srbija je danas politički i ekonomski stabilna:

"Mir, stabilnost, ekonomski razvoj, socijalne reforme i regionalna saradnja, to je Srbija 21. veka", istakao je predsednik Tadić.

Sajtel (Sitel) je svetski lider u oblasti uslužnih kol centara.

"Srbija pozdravlja vašu investiciju i ponudiće vam prijateljsko okruženje i atmosferu", rekao je Tadić na predstavljanju Sajtela, kojem je prisustvovala i ambasador SAD Meri Vorlik.

Osvrćući se na svetsku ekonomsku krizu koja je počela 2008. godine i njen novi talas, koji je u toku, Tadić je istakao da je sada najvažnije dobro se pripremiti za taj udar.

"Vlada, institucije i privrednici imaju na umu različite mere, ali je pre svega neophodno sprovesti racionalizaciju troškova u državi. To nas očekuje u 2012. godini", rekao je Tadić.

Kao jednu od važnih mera za sprečavanje posledica krize, on je naveo ekonomsku kooperaciju i koordinaciju na nivou države, ali i u regionu, Evropi i globalno.

Posao za 300 radnika

Generalni direktor "Sajtela" Bert Kvintana istakao je da radna snaga u Srbiji ima visok radni moral i izuzetne tehničke veštine kao i poznavanje stranih jezika.

Beograd pruža odličan nivo infrastrukture posebno u oblasti informacionih tehnologija i transporta i to su bili ključni faktori da se odlučimo da uložimo u vašu zemlju, rekao je Kvintana.

Prema njegovim rečima, u vreme svetske ekonomske krize sve kompanije preduzimaju korake da smanje troškove i unaprede kvalitet usluga u čemu im "Sajtel" pruža pomoć.

Ambasadorka Vorlik ocenila je da ova investicija donosi srpskoj ekonomiji stotine novih radnih mesta i pokazuje da je Srbija izuzetna destinacija za strane direktne investicije.

Ona je izrazila nadu da će to postati jedan od najboljih primera saradnje američke i srpske ekonomije i najava brojnih novih investicija u mesecima i godinama koji dolaze.

Generalni direktor "Sajtela" za severni region Tim Šu naglasio je da je otvaranje novog centra te kompanije u Beogradu značajan dan u istoriji "Sajtela" kao kompanije koja već posluje u 26 zemalja i zapošljava oko 57.000 ljudi.

Predstavnici "Sajtela" zahvalili su na podršci Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA).

Prema ranijim najavama, kompanija Sajtel će u Srbiju uložiti 1,25 miliona evra i u početku uposliti 300 ljudi za šta je dobila bespovratna sredstva od 2.500 evra po radnom mestu.

Kompanija "Sajtel", sa više od 26 godina iskustva, pruža usluge kroz više od 135 domaćih i stranih centara u zemljama Severne i Južne Amerike, Evrope, Afrike i Azije.

Sajtelovih 57.000 zaposlenih pružaju klijentima prvoklasnu uslugu putem izgradnje poverenja, povećanja prodaje i unapređenja efikasnosti.

Ta kompanija takođe pruža usluge nekim od najvećih i najpoznatijih brendova na svetu, a otvaranjem najsavremenijeg uslužnog centra u Beogradu, "Sajtel" je spreman da usluži nove klijente i pruži im najkvalitetniju uslugu.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Ovo je Srbija 21. veka

Izvor: B92, 22.Nov.2011

Beograd -- Dolazak Sajtela, nove američke investicije, znak da je Srbija dobra destinacija za investicije, kao politički i ekonomski stabilna zemlja, kaže Boris Tadić...Predsednik Srbije Boris je poručio "otvaranje ovog centra nije samo dobar znak za saradnju Srbije i SAD, već i da je Srbija dobra...

Nastavak na B92...

Srbija atraktivna za investicije

Izvor: RTS, 22.Nov.2011

Dolazak američke kompanije "Sajtel" pokazuje da je Srbija dobra destinacija za investicije, poručio predsednik Boris Tadić. Čelnici američke kompanije kažu da su izabrali Srbiju zbog obučene, obrazovane radne snage i dobre infrastrukture...Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je dolazak...

Nastavak na RTS...

Srbija dobra destinacija za investicije

Izvor: Capital.ba, 22.Nov.2011

BEOGRAD, Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da je dolazak američke kompanije 'Sajtel', koja je danas otvorila kol centar u Beogradu, znak da je Srbija dobra destinacija za investicije, kao ..

Nastavak na Capital.ba...

Američka kompanija Sitel počela sa radom u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Nov.2011, 10:18

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je poručio da je dolazak nove američke investicije znak da je Srbija dobra destinacija za ulaganje, kao i da je politički i ekonomski stabilna zemlja.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.