Agencija: Cena gasa se neće menjati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija: Cena gasa se neće menjati

Cena gasa koja važi od marta, neće se menjati u drugom kvartalu ove godine, saopštila je danas Agencija za energetiku.

Agencija je dopisom Ministarstva rudarstva i energetike obaveštena da će očekivana veloprodajna cena biti 383,57 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, a ne 270 dolara, kako je ranije danas izjavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

"Relevantni kurs dolara za obračun dinarskih cena povećan je od prethodne promene sa 108,01 na 111,82, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako da je veleprodajna cena izražena u dinarima promenjena sa 43,83 na 42,89 dinara po kubnom metru, odnosno manje od tri odsto, što znači da nema uslova da se promeni cena gasa za domaćinstva i male kupce", saopštila je Agencija.

Bajatović je ranije danas izjavio da će u narednom kvartalu cena gasa biti snižena sa 340 dolara na 270 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, odnosno da će od 1. jula cena na stanici Beregovo, kuda gas ulazi u Srbiju iz Mađaraske, biti 220 dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema uslova za Bajatovićev niži gas

Izvor: B92, 26.Mar.2015

Cena gasa koja važi od marta neće se promeniti u drugom kvartalu ove godine, saopštila je danas Agencija za energetiku...Agencija je dopisom Ministarstva rudarstva i energetike obaveštena da će očekivana veloprodajna cena biti 383,57 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, a ne 270 dolara, kako je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.